Etter en tung start på 2020 med to missede cuter på rad på PGA-touren slo Kristoffer Ventura tilbake torsdag med en åpningsrunde på én under par på Torrey Pines sin tøffe South Course – arena for neste års U.S. Open.

Med fire birdies, tre bogeys og resten par på scorekortet signerte han for 71 slag, ett slag innenfor den foreløpige cutgrensen og fem slag bak lederne Sebastian Cappelen (Danmark) og Keegan Bradley (USA).

Farmers Insurance Open spilles på de to banene North og South, og selv om Venturas 71-runde foreløpig bare holder til en 50.-plass på leaderboardet, var scoren den ellevte beste på South Course

Ifølge statistikken var Ventura best i feltet rundt greenene og tjente 2,2 slag på nærspillet, og han var den ellevte beste i kategorien «tee-til-green». Det er et stort skritt i riktig retning for 24-åringen som har slitt med denne delen av spillet de siste par månedene.

To slag foran Ventura ligger Tiger Woods på delt 21.-plass etter en runde på tre under par på den noe lettere North Course. Dette er Tigers første turnering i 2020, og det passer bra at jakten på PGA Tour-seier nummer 83 og status som tidenes mestvinnende PGA Tour-spiller alene skjer på banen hvor han har vunnet hele åtte ganger tidligere.

 

 

– Spillet føles bra. North Course var ganske lett i dag, og man kunne nå alle par 5-hullene på to slag. Jeg måtte utnytte det, og det klarte jeg, sa Tiger til GOLF.TV etter runden.

En annen som har kommet godt i gang på Torrey Pines, er Rory McIlroy, som er oppe på delt tredjeplass på fem under par på North Course. Den deler fjorårets beste spiller på PGA-touren med blant andre Bubba Watson og Sungjae Im, som ble kåret til årets nykommer på PGA-touren i fjor.

NB! Viktor Hovlands første turnering på PGA Tour i 2020 blir i neste ukes Waste Management Phoenix Open. 

Leaderboard