Storklatring av Engzelius i Florida

Marita Engzelius tok sesongens første topp-10-plassering på Symetra Tour søndag.

Engzelius startet den tredje og avsluttende runden på delt 32. plass. Med seks under par på søndagens scorekort, gjorde hun et tigersprang opp til delt 8. plass – hennes beste plassering denne sesongen. Før denne uken var en 12. plass i mai hennes beste resultat.

Engzelius åpnet avslutningsrunden forrykende med fem birdies på rad fra hull 3 til 7. Hun fulgte opp med en ny birdie på hull 9, og rundet dermed på utrolige seks under par. Med en bogey og en birdie på back nine, skulle det også bli scoren hennes for dagen. -6 er Oslo-jentas beste runde i år.

Med syv under par sammenlagt endte hun fire slag bak vinneren Jackie Stoelting fra USA.

Det gjenstår nå bare en turnering av årets sesong, Symetra Tour Championship, hvor Engzelius er tittelforsvarer.

Team Norway-spilleren fikk en treg start på årets sesong med skade i hånden, og kom ikke i gang før i mai. På 13 turneringer ligger hun på 84. plass på pengelisten med 8 146 innspilte dollar. I fjor endte hun på 15. plass.