Til tross for at han var feltets nest dårligste spiller med putteren i hånda i torsdagens åpningsrunde av ZOZO Championship, klarte Viktor Hovland å komme seg én under par.

Fredag viste han hva som skjer når han kombinerer sitt alltid solide langspill med en varm putter.

Med en imponerende bogeyfri runde på åtte under par, feltets fjerde laveste score på Sherwood CC, har Hovland klatret 29 plasser oppover leaderboardet til en foreløpig delt 22.-plass (-9), kun to slag bak topp-6 og en høyst overkommelig luke på fem slag opp til lederen Justin Thomas.

Hovland kom raskt ut av portene torsdag med to enkle birdies på hull 10 og 11, hans to første hull for dagen.

Etter å ha bommet en to og en halv meter birdieputt på sitt tredje hull for dagen svarte han med birdie på det påfølgende par 5-hullet etter at han slo seg opp til greenområdet på to slag. Tre hull senere innkasserte han dagens fjerde birdie, også der etter å ha gjort up-and-down fra rett utenfor green på et par 5-hull.

Hovland rundet av back-nine med to rutinemessige par før andre halvdel av runden startet med en ny birdie fra fire meter. Deretter senket han en åtte meter lang birdieputt på hull 3, etterfulgt av en misset tometersputt for birdie på hull 4, før han kontret med å rulle i en syv meter lang birdieputt på hull 5. På hull 7 kom det som skulle bli hans åttende og siste birdie for dagen fra snaue tre meter.

 

 

Fra å ha tapt hele 3,8 slag til resten av feltet på greenene torsdag tjente Hovland litt over to slag fredag, en relativ forbedring på smått utrolige 5,8 slag på greenene. Det er likevel det lange spillet hans som har vært nøkkelen til at han henger så godt med: han har vært feltets fjerde beste spiller fra tee og den niende beste spilleren fra tee-til-green (utslag og innspill) totalt.

ZOZO Championship er Hovlands tredje turnering i 2020-2021-sesongen. Han har startet sesongen med 13.-plass i majorturneringen U.S. Open og 12.-plass i forrige uke CJ Cup.

Leaderboard