The Northern Trust er den første turneringen i FedExCup Playoffs, selve rosinen i pølsa på PGA Tour. I løpet av helgen skal de 125 beste spillere konkurrere om 70 plasser i BMW Championship, hvor feltet skal reduseres til 30.

De 30 beste møtes deretter i Tour i Championship 2.-5. september i kamp om den gjeveste tittelen – og førstepremien på utrolige 15 millioner dollar, eller 133 millioner norske kroner.

I fjor måtte Viktor Hovland kjempe for å komme med i Tour Championship. I sin andre sesong på PGA-touren trenger ikke nordmannen å være bekymret for det.

Ved inngangen til Playoffs er han nummer 11 på FedExCup-rankingen og rangert som én av verdens beste golfspillere – og viste også det under åpningsdagen av The Northern Trust torsdag.

Med en førsterunde på 68 slag, tre under par på Liberty National Golf Club, er Hovland inne blant de ti beste på leaderboardet. 23-åringen hadde bare Harold Varner III (-5) foran seg på tavla da han avsluttet de første 18 hullene.

Senere på dagen gikk Justin Thomas og Jon Rahm hver sin kjemperunde på -8, og de to verdensstjernene deler ledelsen etter første spilledag, tre slag foran Varner III.

For Hovland var dte uansett en pangstart på årets Playoffs. Riktignok begynte det med en bogey på hull 10. Men med fire birdier på de neste åtte hullene slo Oslo-gutten kraftig tilbake. To nye birdier på hull 6 og 7 (Hovland startet på hull 10) brakte ham helt opp i ryggen på ledende Varner.

Dessverre fant innspillet på det nest siste hullet høyre greenbunker, og det endte med en kjip bogey – uten at han bør henge for mye med hodet etter den missen.

Turneringsformatet i Tour Championship gir de høyest rangerte spillerne flere slags fordel når alt skal avgjøres i den siste turneringen. Som én av de lavest rangerte spillerne i feltet startet Hovland i fjor ti slag bak Dustin Johnson, som endte opp med å vinne turneringen.

Fredag har nordmannen starttid kl 18.55 norsk tid, også da sammen med amerikanerne Xander Schauffele og Jason Kokrak.

Her er leaderboardet