Avslutningsrunden, som ble utsatt en halvtime på grunn av snøfall på morgenkvisten, ble en komfortabel affære for Emilie Øverås (Oslo GK). Hun ledet med fire slag over Tina Mazarino (Kjekstad GK), men med en avslutningsrunde på 68 slag (-1) økte hun luken med ytterligere fire slag.

Med -2 sammenlagt endte Øverås som feltets eneste spiller under par, og hun kunne dermed juble for sin første seier i Norgescup-sammenheng. Det nærmeste hun har kommet tidligere var andreplassen i fjorårets sesongfinale på Kragerø. Franziska Sliper (Sola GK) ble nummer tre på +11.

Frem til i fjor representerte Øverås Ålesund GK, men etter å ha begynt på Wang Toppidrett i Oslo har hun byttet klubb til Oslo GK.

Ålesund var også representert på toppen av leaderboardet i herreklassen, men dette ble en langt mer jevnspilt innspurt. Wilhelmsen ledet med to slag før siste runde, men fikk selskap på toppen av leaderboardet til tross for en solid avslutning på 68 slag (-2). Bakfra kom nemlig Petter S. Møller (Stavanger GK), som klinket til med en 61-runde (!), bestående av imponerende ni birdies. Med banerekord tok han med seg momentum til omspillet, men der var det likevel Wilhelmsen som trakk det lengste strået. I likhet med sin gamle klubbvenninne Emilie Øverås kunne også Wilhelmsen juble for sin første seier på Garmin Norgescup.

Les også: Talentsuksessen i Ålesund: – Alle juniorer får den samme oppmerksomheten

Ruben Pettersen (Stavanger GK) ble nummer tre på en under par sammenlagt, fire slag bak Wilhelmsen og Møller. 

Neste Garmin Norgescup-turnering spilles på Gamle Fredrikstad GK 13. til 14. mai. I mellomtiden er det sesongstart på Srixon Tour 30. mai. Touren, som frem til i fjor gikk under navnet Titleist Tour, starter sesongen på Sola GK og Stavanger GK.

Resultater