21 år gamle Jordan Spieth fortsetter å imponere en hel golfverden med sitt fantastiske spill. Med denne ukens seier tok han et nytt steg mot førsteplassen på verdensrankingen, og må sies å være soleklar favoritt i The Open Championship som slås i gang på St. Andrews på torsdag.

Mens mange av de største stjernene valgte bort John Deere Classic til fordel for major-forberedelser i Skottland, valgte Spieth å stå ved sin lovnad om å delta i Illinos. At han fikk sitt store gjennombrudd ved å vinne denne turneringen for to år siden hadde nok mye med saken å gjøre, men dette oppleves uansett som en svært hyggelig gest blant amerikanerne.

46 år gamle Tom Gillis så lenge ut til å få sin gjennombruddsseier, men klarte ikke helt å snøre igjen sekken mot slutten av turneringen. I omspillet ble Spieth for sterk med to solide par på det vanskelige hull 18, men Gillis kan i det minste trøste seg med å ha vunnet en plass i The Open.

Rett etter premieutdelingen på TPC Deere Run hoppet Spieth på flyet til Skottland, og med en skadeplaget Rory Mcilroy på sidelinjen ligger alt til rette for at den unge texaneren skal stjele showet i golfsportens hjemland.

Ikke siden Tiger Woods gjorde det i år 2000 har en spiller lyktes i å vinne fire turneringer i samme sesong før The Open, og dette sier egentlig alt om hvilket år Spieth har hatt så langt.

Å følge opp en «vanlig» turneringsseier med majortriuf påfølgende uke er imidlertid ingen enkel oppgave, i alle fall hvis vi skal tro statistikken. Dette har skjedd kun 11 ganger i historien, og de tre siste spillerne som har gjort det er ingen ringere enn Rory Mcilroy, Tiger Woods og Phil Mickelson.

Om sensasjonen Spieth ikke var stor nok allerede, vil han i alle fall bli det om han går helt til topps på St. Andrews. I og med at han allerede har vunnet årets to første majorturneringer snakkes det allerede om «The Spieth Slam» og med den formen han viser nå er ingenting umulig.

Med tanke på at Rickie Fowler i tillegg vant på Europatouren i Skottland søndag, ser det slett ikke ut til at årets tredje major vil lide i Mcilroys fravær.

Tvert imot ser det ut til at vi går en fantastisk Open-uke i møte, og hvem som reiser hjem med The Claret Jug og tittelen «Champion Golfer of the Year» får vi altså vite søndag ettermiddag.

Fullstendig resultatliste fra John Deere Classic finner du her.