Årets andre majorturnering for kvinnene, Women’s PGA Championship – spilles denne helgen på Sahalee Country Club Washington. Og det er en bane som krever sin kvinne.

Suzann Pettersen lå på delt fjerde plass etter først dag, men en runde to over par natt til lørdag norsk tid sendte henne ned til 11. plass – ett slag over par totalt.

Fire bogeys

To bogeys på de første fire hullene satte sitt preg på runden tidlig til Tutta. Hun slo imidlertid tilbake med birdier på hull ni og elleve, men gikk på ytterligere to bogeys på vei hjem.

En totalscore på +1 er likevel bare tre slag bak lederduoen Mirim Lee fra Sør-Korea og Brooke M. Henderson fra Canada som leder på -2.

Ett slag bak tetduoen ligger verdensener Lydia Ko, som jager sin tredje strake majortriumf etter at hun vant Evian Championship i fjor høst og Ana Inspiration tidligere i vår. 

Leaderboard 

Trang og vanskelig bane

Banen på Sahalee Country Club er svært trang med mye trær langs fairwayene, og Tutta traff kun seks av 14 fairways på andrerunden, og kun halvparten av greenene. Da blir det vanskelig å få en god score.

Flere av spillerne har uttrykt frustrasjon over vanskelighetsgraden på banen. Ikke bare er fairwayene smale, men selv om du treffer dem kan du fortsatt være i skikkelig trøbbel.

Svært mange trær henger nemlig ut over fairway, og dermed er man plutselig blokkert på innspillet. 

– Det er veldig irriterende, faktisk. Dette er den eneste golfbanen der du kan treffe fairway og fortsatt bli straffet – noe som er på trynet, mener Brittany Lincicome, som deler tredjeplassen med Lydia Ko og Gerina Pillar. 

Se høydepunkter fra den andre runden her:

Tutta vant denne turneringen for ni år siden. Det var hennes første majortriumf. Hennes andre og foreløpig siste kom i Evian Championship i Frankrike i 2013.

Se høydepunktene fra runden til leder Brooke Henderson her: