Tage har ikke spilt en turnering på tre måneder etter at han ble far i sommer. Det ser likevel ikke slik ut etter tre av fire runder på Panoramica i Spania. Siddisen åpnet turneringen med to 67-runder på rad, og da den utsatte tredjerunden endelig slo i gang mandag, leverte han nok en score under par.

Med en stabil 71-runde (-1) bestående av én birdie og hele 17 par gikk han til -11 sammenlagt og fortsatt delt tredjeplass. Det er fem slag bak teten, men enda viktigere er det fire slag innenfor kvalifiseringsgrensen.

Tage, som allerede er sikret en kategori på Challenge Tour i 2018, er den nordmannen som har kvalifisert seg til europatouren gjennom Q-School flest ganger tidligere: Hele fire ganger har han klart å komme seg gjennom det trange nåløyet og hele veien til europatouren.

For Kristian Krogh Johannessen er det ekstra mye som står på spill tirsdag. Han klatret fra en 37.- til 23.-plass etter en runde på 69 slag, tre under par. Med -7 sammenlagt har han nå bare ett slag opp til avansement.

Hvis Krogh ikke avanserer til Q-School-finalen, rykker han ned tilbake til Nordic League neste sesong.

Espen Kofstad var også godt i gang i europatourkvalifiseringen før han måtte trekke seg på grunn av matforgiftning.

En annen norsk spiller som sikkert holder er ekstra øye med hva som skjer i Q-School, er Aksel K. Olsen fra Stavanger. Han endte nemlig sesongen på sjetteplass på Nordic League sammenlagt, én plass unna arbeidstillatelse på Challenge Tour neste år. Én av spillerne over ham på pengelisten, Åke Nilsson har imidlertid lyktes i å ta seg hele veien til Q-School-finalen om en uke. Hvis han klarer cuten i finalen, rykker Olsen opp til Challenge Tour.