En sen trippelbogey ble et skår i gleden for Stavanger-golferen, som så ut til å komme seg i klubbhuset med en luke på toppen av leaderboardet.

I stedet ble han altså forbigått av 19 år gamle Kristian Krogh Johannessen, som leverte et birdieshow uten sidestykke torsdag. Krogh har tatt ledelsen alene på -11, mens Tage deler andreplassen med svenske Peter Bocian.

Nå ligger det altså an til en spennende avslutning mellom de to høyest rankede norske spillerne på Nordic League.

Tage Johansen hadde en kanonstart på årets Nordic League-sesong i februar med en seier og en tredjeplass på sine to første turneringer. Siden den gang har han bokført ytterlige to topp-5-plasseringer. Den siste kom forrige uke i Isaberg Open på Nordea Tour.

Med seier på Holtsmark vil han ta et stort steg nærmere Challenge Tour-billett for neste sesong, men nå får han tøff konkurranse fra blant andre Krogh. Det er topp-5 på Nordic League ved sesongslutt som sikrer Challenge Tour-rettighetene for 2016. Tage ligger for tiden på fjerdeplass, mens Krogh ligger på en imponerende 13. plass i sin første sesong som proff.

Neste nordmann på lista i Holtsmark Open er Jarand Ekeland Arnøy på 13. plass (-4), slaget foran Christian Aronsen som gjorde et kraftig byks opp 22. plassen med en bogeyfri 66-runde på turneringens andre dag.

Hele 34 norske spillere er i aksjon på Holtsmark, som ligger i Sylling i Buskerud.

Banen har høstet mange lovord fra både proffer og kjendiser denne uken. Superlativene haglet under pro-amen dagen før turneringen.

– Dette er det beste anlegget jeg har spilt på i Norge, konstaterte tidligere fotballproff John Carew til Lierposten

Banen har i løpet av sine drøye ti leveår fått en rekke henvendelser om å være vert for store turneringer. I år er første gang de har takket ja.

– Forskjellen denne gang er at golfforbundet i større grad satser på Nordea Tour, og at touren stiller opp med en økonomiske kompensasjon for at vi stiller banen til rådighet. Derfor sa vi ja denne gang, og sier gjerne ja igjen. Holtsmark er en av landets beste turneringsbaner, sier klubbens daglige leder Per Gullberg til Lierposten

LEADERBOARD