Etter tre overbevisende runder på rad i det som var hans andre europatour-turnering i karrieren, møtte Kristian Krogh Johannessen veggen i tøffe forhold i Sør-Afrika søndag. 

Krogh startet sisterunden helt oppe på delt 12.-plass, men fikk en verst tenkelig start med dobbelbogey og bogey på de to første hullene. Han stoppet blødningen med fire par på rad, men pådro seg to nye bogeys på hull 7 og 8. Han svarte med dagens første birdie på hull 9 før spillet ble avblåst to hull senere på grunn av kraftig uvær.

På det tidspunktet hadde Krogh falt ned til 52.-plass og blitt passert av Eirik Tage Johansen, som avsluttet med en sterk runde på 68 slag. Tage gjorde kun én bogey og fem birdies på sisterunden, hvorav fire av birdiene kom rett etter hverandre på back-nine. Han endte åtte under par totalt og en sterk 30.-plass. Den var verdt 7800 euro.

Mens Tage kunne sette seg på flyet videre fra Sør-Afrika, måtte Krogh tilbake på Randpark Golf Club mandag morgen for å fullføre de syv siste hullene. Der gjorde han tre par, to birdies og to bogeys og klatret til 46.-plass sammenlagt. Det ga en utbetaling på 4300 euro.

Shibhankar Sharma leder turneringen på 23 under par, tre slag foran nærmeste utfordrer. Dette var inderens første seier på europatouren.

Espen Kofstad stilte også til start denne uken, men bærer fortsatt preg av rust i maskineriet etter et lengre skadeavbrekk. Han misset cuten. Dette var første gang siden 2010 at tre nordmenn stilte til start i én og samme europatour-turnering. 

Mens Espen Kofstad skal tilbringe hele 2018-sesongen på europatouren, kommer Tage og Krogh primært til å konkurrere på Challenge Tour. Den sesongen slår imidlertid ikke i gang før i mars.

Leaderboard Joburg Open