Challenge Tour-sesongen begynner å nærme seg slutten, og de norske spillerne går noen spennende uker i vente: Mens Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) og Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) har ambisjoner om å klatre til topp-15-plasseringen som sikrer europatour-opprykk neste sesong, kjemper Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) for å hindre nedrykk tilbake til Nordic League.

I helgens turnering Kazakhstan Open hadde de gode muligheter til å komme nærmere målene sine; Med en pott på 450 000 euro var det nemlig den nest største turneringen i hele år. Dessverre var det bare Tage Johansen som klarte å sikre seg en bit av den kaken.

Arnøy og Krogh endte begge på par etter fredagens andre runde og misset cuten med tre slags margin. Tage leverte på sin side runder på 72, 67, 70 og 67 slag (-12), noe som holdt til en delt 12.-plass, tolv slag bak vinneren Liam Johnson fra Skottland.

Med bare fem turneringer igjen av årets Challenge Tour-sesong ligger Tage nå på 20.-plass på pengelisten, cirka 15 000 euro bak den viktige topp-15-plasseringen. Krogh var også i nærheten av topp-15 for noen uker siden, men har falt nedover listene til 40.-plass, 32 000 euro bak 15.-plassen. Dermed er han avhengig av topplasseringer på tampen av sesongen for å spille seg inn i kampen om en europatour-billett igjen.

Arnøy er også helt avhengig av topplasseringer de neste par turneringene. Han har hatt en blytung sesong på Challenge Tour og ligger helt nede på 209.-plass på pengelisten med 2630 innspilte euro –  19 000 euro bak topp-80-plasseringen som sikrer full kategori for neste sesong. Arnøy er kvalifisert til å spille de to neste turneringene i Frankrike og Irland, men har foreløpig ikke god nok ranking til å spille i de tre avsluttende turneringene i Kina og De forente arabiske emirater.

Uavhengig av hvor Tage, Krogh eller Arnøy måtte ende opp på pengelisten, får de nye muligheter i europatour-kvalifiseringen i november, hvor de alle er automatisk kvalifisert til å spille andresteget. Finalen spilles på Lumine Golf utenfor Barcelona uken etter i midten av november. Her vil topp-25 etter seks runder være garantert europatour-spill i 2019, mens alle som klarer cuten etter fire runder, får full kategori på Challenge Tour.

Neste Challenge Tour-turnering, Hopps Open de Provence, slår i gang torsdag.