De to første dagene av årets andre majorturnering har bydd på flere overraskelser. Mens tre av de store forhåndsfavorittene, Dustin Johnson, Rory McIlroy og Jason Day misset cuten, står alle spillerne blant topp-10 på leaderboardet uten en majorseier. Helt øverst er det delt ledelse mellom to engelskmenn, Paul Casey og Tommy Fleetwood, og to amerikanere, Brooks Koepka og Brian Harman. Ett slag bak ligger lederen etter første runde, Rickie Fowler.

Verdensener og regjerende mester, Dustin Johnson, måtte reise slukøret hjem. (Foto: Getty Images)

Paul Casey har ledet to majorer tidligere i karrieren, The Open Championship i 2004 og U.S. Open i 2010, men ingen endte med seier. Det er likevel en god erfaring å ta med seg til helgen når han skal forsøke å få sitt major-gjennombrudd.

– Jeg kommer nok til å være mer spent og nervøs. Det er fortsatt mye golf som gjenstår. Man må være veldig tålmodig og være i nuet. Jeg vet det er en klisjé, men det siste man ønsker å gjøre, er å tenke for langt frem. Spesielt på denne banen, sier Casey, som leverte et scorekort på en under par fredag. Det til tross for en trippelbogey på det 14. hullet.

– Det er ikke hver dag man klarer å nyte en golfrunde som har en åtter på scorekortet. Jeg er en fornøyd mann i dag, smiler Casey.

Etter en åpningsrunde der 44 spillere var under par, flere spillere enn noen gang tidligere i U.S. Open-historien, og Rickie Fowler samtidig tangerte rekorden for laveste åpningsrunde, viste Erin Hills seg fra en tøffere side fredag.

Det er fortsatt over 40 spillere under par, men lederscoren ligger fortsatt på -7.

(Artikkelen fortsetter under videosammendraget fra dag to)

De tre andre spillerne i tet har samme holdning som Casey før «moving day» lørdag.

– Det er ikke søndag ettermiddag. Jeg bryr meg ikke hvor jeg ligger på leaderboardet. Det har i grunn ikke noe å si. Man kan ikke vinne turneringen i dag. Det handler bare om å gjøre mer av det samme og holde seg der oppe, sier Koepka.

Tommy Fleetwood går i lørdagens nest siste gruppe sammen med Koepka. I stedet for å la seg overvelde av presset, skal han bare nyte øyeblikket.

– I morgen kommer til å bli en veldig kul opplevelse. 36 hull er veldig mye i en U.S. Open.

Brian Harman i lederball har på sin side ikke historien med seg; Det har faktisk aldri skjedd tidligere at en venstrehendt spiller har vunnet U.S. Open.

– Jeg har ingen forventninger. Jeg, og ingen andre, aner hvordan helgen kommer til å gå. Jeg skal bare prøve å holde meg der jeg er, fortsette å gjøre mer av det jeg har gjort til nå. Da kommer jeg til å ha en sjanse.

Rickie Fowler åpnet opp en to slags luke på toppen av leaderboardet fredag, men mistet ledelsen med tre bogeys på rad på de siste ni. Det skulle dermed ta hele 28 hull før Fowler noterte sin første bogey i U.S. Open.

Fowler har vært i knallform denne sesongen, men har ikke notert en topp-10-plassering i en major siden 2014. Det er imidlertid ikke noen topp-10-plassering han tar sikte på denne helgen.

Da Sergio Garcias vant The Masters i april, overtok Fowler statusen som den beste spilleren uten en major. Tidligere denne uken fortalte han pressen på Erin Hills at han tar det som en kompliment.

– Det er mange virkelig gode spillere her ute som ikke har vunnet en major. Det hadde vært fint å kvitte meg med stempelet på et eller annet punkt. Jeg sier ikke at dette er uken, men jeg liker hvordan banen passer meg, og jeg har fått en god start, sa Fowler. 

Selv om han ikke lenger leder turneringen, er det kanskje bedre å ligge i angrepsposisjon rett bak: Han ligger fortsatt godt plassert, men frigjort for presset som medfølger å gå i lederball.

Topp-10

T1. Paul Casey (England) -7

T1. Tommy Fleetwood (England) -7

T1. Brooks Koepka (USA) -7

T1. Brian Harman (USA) -7

T5. Rickie Fowler (USA) -6

T5. Jamie Lovemark (USA) -6

T5. J.B. Holmes (USA) -5

T8. Xander Schauffele (USA) -4

T8. Cameron Champ (amatør, USA) -4

T8. Brandt Snedeker (USA) – 4

T8. Hideki Matsuyama (Japan) -4

Leaderboard