Matsuyama kunne tillate seg en avslutningsrunde på en over par og likevel vinne med to slag over Henrik Stenson. Matsuyama, som også har konkurrert hjemme på den japanske touren i høst, har nå vunnet fire av de fem siste turneringene han har stilt opp i.

Tiger Woods fikk ikke den avslutningen på uken som han hadde ønsket seg. Han rundet av uken med +4 på scorekortet, inkludert en dobbelbogey på det siste hullet og falt til -4 sammenlagt. Fra å ligge helt oppe på andreplass tidlig lørdag formiddag, endte han som nummer 15 i det 17 mann store feltet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tiger gjorde flest birdies i feltet (24) i løpet av de fire dagene på Bahamas, men også flest dobbelbogeys. Hadde det vært en hvilken som helst annen uke, hadde Tiger vært i dårlig humør etter runden. Men dette var ingen vanlig uke for Tiger. Hero World Challenge markerte første gang på over 15 måneder at han var tilbake i aksjon i turnering. På samme tidspunkt for ett år siden hadde han så vondt i ryggen at han slet med å stå opp om morgenen.

– Å komme tilbake til dette punktet overgår alt jeg har opplevd. Smertene jeg hadde var tøffe. Å kjempe meg tilbake og ha venner som har støttet meg, har hjulpet meg å komme gjennom dette. Jeg har hatt noen ganske tunge tider da jeg ikke kunne bevege meg, sa Tiger etter runden.

– Det føles veldig bra nå. Det føles bra å være tilbake og spille igjen, konkurrere, og forsøke å slå de beste spillerne i verden. Jeg har savnet det. Jeg elsker det. De siste årene har vært tunge, sier Tiger.

Tidligere verdensener Jordan Spieth mener uken bare kan beskrives som en stor suksess for Tiger.

– Han er tålmodig, han har selvtillit, og for meg ser det ut til at han kan komme tilbake for fullt. Det er veldig spennende både for oss spillerne og for golfsporten, sa Spieth i pressekonferansen etter runden.

– Vi ønsker alle muligheten til å konkurrere mot han når han er på sitt beste, sier Spieth.

Nå gjenstår spørsmålet om når vi får se Tiger i aksjon igjen. Tidligere år har han startet sesongen i Farmers Insurance Open på Torrey Pines i slutten av januar – en bane han har vunnet åtte ganger på i karrieren. Det er også mulighet for at han skal konkurrere på europatouren i Midtøsten før den tid.

– Jeg ønsker å spille et fullt turneringsprogram neste år, sier Tiger.

Se høydepunkter fra avslutningsrunden av Hero World Challenge under.

 

Svinganalyse: Slik har Tigers sving forandret seg siden sist

 

Resultater