Woods startet runden ett slag på innsiden av cutstreken etter en runde på én over par, der han takket være god putting klarte å begrense skadene av sine skjeve utslag og holde hodet akkurat over vann. Fredag ville heller ikke putteren samarbeidet, og resultatet ble en runde på fem over par og misset cut med fem slags margin.

Fredag var det rett og slett ingenting som stemte: han misset fairwayene fra tee, selv når han slo ut med jern, innspillene var alt annet enn presise, nærspillet var rustent, og putteren var kald. I løpet av de to dagene på Riviera traff han bare 13 av 28 fairwayer og 16 av 36 greener. Det er hans laveste antall i proffkarrieren.

– Det er åpenbart at han har et stykke igjen å gå. Han driver ikke så bra og slår ikke de slagene som han ønsker. Og lengdekontrollen er ikke helt der, sier Justin Thomas, som spilte med Tiger og Rory McIlroy de to første rundene. De deler for øvrig 15.-plassen på to under par, fem slag bak tet-trioen Patrick Cantlay, Graeme McDowell og Sam Saunders.

– Jeg spilte ikke veldig bra i dag. Jeg misset hvert eneste utslag til venstre, og jeg følte meg ikke veldig bra på greenene. Det føltes heller ikke så bra da jeg varmet opp, sa Wood etter runden.

Dette var kun hans 25. missede cut på 330 PGA Tour-turneringer. 

– Jeg er både fornøyd og misfornøyd. Det er deilig å være tilbake og konkurrere igjen og å ha muligheten til å spille, og i tillegg kunne trene etter hver runde. Det er ikke noe jeg har gjort på årevis. Men det er fortsatt alt for ustabilt. En av mine styrker gjennom hele karrieren har vært at jeg har alltid slått ballen riktig lengde med jernkøllene, og det har jeg ikke klart så langt. Wedgene er bra, men mine normale jernslag er ikke der riktig ennå, sier Tiger.

Halvveis inn i runden kom beskjeden om at han har forpliktet seg til å spille neste ukes Honda Classic hjemme i Florida. Det blir første gang siden 2015 at han konkurrerer to uker på rad. Turneringen spilles på PGA National, en av de mest krevende banene på PGA Tour med vann i spill på nesten hvert eneste hull. 

Vi får håpe han pakker med nok baller i bagen.

Leaderboard