At Tiger Woods har slitt med å få ting til å stemme den siste tiden er ingen hemmelighet. For kun to år siden vant han hele fem ganger på en sesong og ble kåret til årets spiller, men i 2015 har han knapt vært en skygge av sin gamle storhet.

Woods har gjort store svingforandringer med sin trener Chris Como, og ifølge han selv begynner han endelig å se resultater i turneringssammenheng. 

– Folk vil gjerne ha en løsning som fungerer med en gang, her og nå. Slik er det simpelthen ikke, for det tar tid å bygge en golfsving på dette nivået. For kun to år siden vant jeg fem turneringer på en sesong, og før eller siden kommer jeg tilbake dit jeg var, sa han på sin pressekonferanse fredag.

Med -8 totalt starter han nå helgen på en delt femteplass, tre slag bak lederen, og dette er første gang siden 2013 at han er blant de ti beste etter to runder.

Manglende resultater de siste sesongene begynner nå å få alvorlige konsekvenser for Tiger, som plutselig befinner seg i en situasjon hvor han må levere på et høyt nivå for å komme med i turneringer. For å få plass i startfeltet i neste ukes WGC Bridgestone Invitational, som han har vunnet hele åtte ganger, er han faktisk avhengig av å vinne turneringen i Virgina i helgen.

Mange har insinuert at Woods rett og slett begynner å bli for gammel for å hevde seg på dette nivået, men når alt klaffer har han mange ting i sitt spill som tilsier noe helt annet.

Denne uken har Woods en gjennomsnittslengde fra tee på over 290 meter. Til sammenligning er årets gjennomsnitt på PGA Touren ca. 264 meter, så Tiger slår altså hele 26 meter lenger enn hva man kan forvente av en spiller på dette nivået.

Når han i tillegg ligger rundt gjennomsnittet på fairwaytreff og setter flere putter enn resten av feltet, begynner det å ligne noe for den tidligere verdenseneren. Han har fremdeles en lang vei å gå til gammel dominans, men om han fortsetter denne trenden er det håp.

– Jeg føler fortsatt at jeg kan hevde meg og vinne på høyeste nivå, var hans siste ord på fredagens pressekonferanse.

Fullstendig resultatliste fra Quicken Loans National finner du her