For 13 måneder siden hadde ikke Tiger Woods vunnet en PGA Tour-turnering på over fem år. Etter et årelangt skademareritt begynte mange å tvile på om Tiger noen gang ville komme tilbake, men i comebacksesongen i 2018 viste han for alvor at han fortsatt er en maktfaktor på touren.

Den etterlengtede seieren i sesongfinalen Tour Championship i september i fjor ble det perfekte punktumet på comebacksesongen, og da han fulgte opp med å vinne The Masters i april – hans første majorseier på elleve vår, fikk golfverden den endelige bekreftelsen på at Tiger var tilbake for fullt.

Det var hans 81. seier i PGA Tour-sammenheng, kun én kort av Sam Sneads en gang så uoppnåelige rekord på 82 triumfer.

Mandag har Tiger mulighet til å tangere Snead i det som er hans første turnering for sesongen.

Etter å ha startet The ZOZO Championship i Japan med bogey-bogey-bogey torsdag morgen har Tiger vært sikkerheten selv: kroppen virker frisk og rask etter kneoperasjonen for to måneder siden, svingen er fri og uanstrengt, nærspillet er like presist som alltid, og resultatet har vært ledelse etter alle de tre og en halv rundene.

Når syv hull gjenstår av turneringen leder Tiger med tre slag over hjemmehåpet Hideki Matsuyama. Tiger ligger 18 under par med runder på 64, 64 og 66 slag, og er to under par så langt på sisterunden.

Tiger ledet med fem slag store deler av runden, før Matsuyama avsluttet med to sene birdies for å sørge for fornyet spenning.

– Jeg har blitt mer og mer komfortabel utover uken. Den startet ikke så bra, men etter det har det vært veldig bra. I dag har vært en lang dag, og nå må jeg gjøre meg klar til å stå opp tidlig i morgen, sa Tiger da han ble intervjuet av Golf Channel etter runden idet mørket begynte å senke seg over Chiba.

På spørsmål om hva han tenker om å kunne tangere Sneads rekord, sier Tiger at han kommer til å fokusere på noe helt annet:

– Jeg skal bare forsøke å få jobben gjort. Men aller først skal jeg starte på det 12. hullet i morgen. Det er et av de vanskeligste par 4-hullene på banen.

(Artikkelen fortsetter under)

Tiger virker som vanlig helt uaffisiert av presset som følger med å være alene på toppen av leaderboardet, og det har utvilsomt vært noe «vintage Tiger» over forestillingen hans så langt, kommenterte Golf Channel-ekspert Frank Nobilo da Tiger satte på cruise-kontrollen søndag:

– Det må være demoraliserende for motstanderne hans å se hvor god kontroll han har. Han har en unik evne til å holde på ledelser, og han gjør nesten ingen feil når han først har kommet seg foran.

(Artikkelen fortsetter under)

 

For Viktor Hovlands del ble det ingen typisk «Hovland Sunday» på sisterunden. 22-åringen har gjort det til vane å avslutte med stil i sin første sesong som proff, men rundet av ZOZO Championship med å gå to over par.

Dermed delte han 42.-plassen (-1) i det 76 mann store feltet.

Ukens turnering var den tredje Hovland spiller i PGA-tourens 2019/2020-sesong. Han startet sesongen med en 10.-plass i The Greenbrier i september, og forrige uke ble han nummer 31 i The CJ Cup i Sør-Korea.

Etter det Norsk Golf kjenner til, blir Hovlands neste turnering Mayakoba Golf Classic i Mexico 14. november, hvor han fikk sin PGA Tour-debut som amatør i fjor.

NB! Sendingen fra resten av sisterunden starter på GOLFTV klokken 23.30 norsk tid.

Leaderboard The ZOZO Championship