Tiger Woods er på seiersjakt på PGA-touren igjen. Attpåtil i en turnering han aldri har spilt, og på en bane han ikke har besøkt på 22 år.

Det hadde du nok ikke trodd for bare noen måneder siden, da mange spurte seg om hvorvidt den skadeplagede superstjernen noensinne ville komme tilbake til golfbanen igjen. Men Tiger Woods har gjort karriere av å overraske de som tviler på ham, og denne gangen ser heller ikke ut til å bli noe unntak.

– Jeg har kommet lang vei på kort tid, smilte Woods etter å ha fullført fredagens 68-runde, der det var lite å utsette på spillet, uavhengig av om det var med driver, jernkølle, wedge eller putter i hendene.

Med en imponerende andrerunde på tre under par, der en misset par-putt fra en halvannen meter på det siste hullet var det eneste skåret i gleden, kom Tiger i klubbhuset i delt ledelse med Brandt Snedeker, Paul Casey og Ryan Palmer. På ettermiddagen overtok imidlertid canadieren Corey Conners ledelsen, ett slag foran Woods og co.

Høydepunkter fra Tigers runde

Woods var høyt på leaderboardet også i Honda Classic for et par uker siden, men noen kostbare og unødvendige feil på verst tenkelige tidspunkt hindret ham i jakten på seier. Så langt på Innisbrook har han luket vekk de aller styggeste slagene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tiger Woods viste Jordan Spieth at de gamle er eldst. (Foto: Getty Images)

– I dag var en bra dag. Jeg har gitt meg selv en sjanse i helgen, sa en godt fornøyd Tiger etter runden, som slo sine spillepartnere på torsdag og fredag Jordan Spieth og Henrik Stenson med henholdsvis ni og ti (!) slag. 

Vi minner om at de er de to siste vinnerne av The Open, mens Tiger bare har kunnet følge med på TV.

– Ropene fra tilskuerne er litt høyere enn de pleier å være. Det er definitivt en energi i publikum som man ikke får ellers. Det er ikke noe nytt når man spiller med Tiger. Det føles som om man spiller en majorturnering i en vanlig runde, sier Spieth om å spille med Tiger tilbake i form.

Leaderboard 

Fra runde 1: Tiger kjempet seg inn i tetstriden