At U.S. Open er  verdens tøffeste – og mest frustrerende – golfturnering, kan Viktor Hovland skrive under på.

Lenge så det ut til at 23-åringen fra Oslo skulle gå mot en topp-5-plassering etter at han leverte imponerende golf i brutale forhold på Winged Foot GC.

Han var på par for dagen etter 15 hull på sisterunden, og virket oppsiktsvekkende komfortabel på en bane som har gitt de beste spillerne i verden hodeby i fire dager på rad.

Så sa det stopp.

Etter å ha misset innspillet på det 16. hullet klarte ikke Hovland å gjøre up-and-down for par. Derfra skulle vondt bli til verre med ukens første dobbelbogey på hull 17 etter mye rot på nærspillet. Deretter ble det dessverre en ny dobbelbogey på hull 18 etter at Hovlands «sinnadrive» endte langt venstre og han brukte fem slag til å komme seg på green.

Dermed måtte han ta til takke med +5 for dagen, syv over par totalt for turneringen og delt 13.-plass – ett slag utenfor topp-10.

– Winged Foot har en tendens til å spise opp de fleste, sakte, men sikkert. Det var ikke den avslutningen vi ønsket oss etter så bra spill så lenge, konstaterte en skuffet Joakim Mikkelsen fra Viasats kommentatorboks.

– Vi har nettopp fått en 13.-plass av en 23 år gammel nordmann i en major. Vi må ikke miste perspektivet her helt, legger han til.

13.-plassen var verdt 1,9 millioner kroner for Hovland. Hadde det ikke vært for de to dobbelbogeyene på hull 17 og 18, hadde han imidlertid vært oppe på femteplass alene og med to millioner ekstra på konto.

 

 

Skuffelsen til tross: Hovland står nå med en 12.-plass og 13.-plass i sine to første opptredener i U.S. Open – nok en bekreftelse på at han hører hjemme i den ypperste verdenseliten. I løpet av uken på Winged Foot var han feltets 9. beste spiller på utslagene, den 15. beste på innspillene og nummer 22 og 36 på nærspills- og puttestatistikken.

I tillegg til topp-13-plasseringer i sine to første forsøk i U.S. Open har Hovland klart cuten i alle de fire majorene han har spilt. Men nå har han kommet opp på et nivå hvor forventningene har blitt enda høyere og han sannsynligvis har sluttet å telle klarte cuter.

(Artikkelen fortsetter under)

På toppen av leaderboardet var det Bryson DeChambeau som vant overlegent og dermed sikret sin første majorseier. DeChambeau startet sisterunden to slag bak lederen Matt Wolff, men brukte ikke lang tid på å passere Hovlands gamle college-kompis søndag.

DeChambeau, som har vekket oppsikt denne sesongen med sin ekstreme økning i slaglengder, leverte det som kommer til å bli husket som en av tidenes sterkeste U.S. Open-prestasjoner. Han gikk tre under på sisterunden, dagens beste score med tre slags margin, og vant med hele seks slag over Wolff.

DeChambeau blir nå den tredje spilleren i historien etter Tiger Woods og Jack Nicklaus som har vunnet både U.S. Open, U.S. Amateur og NCAA-mesterskapet individuelt.

Leaderboard