Tre av fire norske EM-lag klare for kvartfinale!

Jentene i Oslo, damene i Island og herrene i Frankrike er klare for A-sluttspillet i europamesterskapet for lag.

(Før turneringen: Alt klart for europamesterskap i Oslo)

For en norsk start det har vært på årets europamesterskap for lag. Etter de innledende slagspillsrundene er nå tre av de fire norske lagene klare for avansement blant de åtte beste i hver sin respektive turnering.

I jentenes konkurranse på Oslo Golfklubb endte Norge på en sterk fjerdeplass. Det kan de takke de tre stortalentene Celine Borge, Karoline Lund og Madelene Stavnar for. Med henholdsvis tredje-, fjerde- og femteplass på leaderboardet gjorde de noe Norge aldri har klart i lag-EM-sammenheng før ved å kapre tre plasser blant de fem beste.

Neste norske på leaderboardet var Franziska Sliper på delt 35. plass (+5). Emilie Øverås endte T87 (+18), og Susana Vik enda to slag bak på delt 93. plass.

Lag-EM startet med at seks deltagere fra hver nasjon spilte to runder hver a 18 hull innledningsvis, hvorav 10 av de 12 beste resultatene er tellende. De åtte beste lagene skal nå spille om medaljene etter et cupsystem.

Lørdag venter jentene fransk motstand i kvartfinalen.

Resultater jenter

I dameklassen ligger Norge i skrivende stund an til seier eller andreplass i slagspillet. Norge ledet overlegent med åtte slag etter en vindfull første dag i Island, men har blitt tatt igjen av Spania onsdag. Norge har fullført dagen på +9. Der ligger også spanjolene, som foreløpig har fem hull igjen å spille.

(Norsk Golf oppdaterer saken)

På det individuelle leaderboardet ligger Marthe Wold på en sterk fjerdeplass (-1). Stina Resen deler 5. plassen (E), mens Renate Grimstad følger tre slag bak på delt 15. plass. Dorthea Forbrigd ble nummer 21 (+4), Kristin Simonsen nummer 29 (+5) mens NM-vinneren fra 2014, Mariell Bruun kjempet seg inn til +12.

Leaderboard damer

På herresiden i Frankrike ble det til slutt femteplass på det norske laget, anført av Kristoffer Ventura på femteplass. Ventura ledet etter dag 1, men endte tre bak med en andrerunde på en over par.

nud Andreas Krokeide var dagens norske spiller med en 69-runde, og klatret 30 plasser oppover leaderboardet til delt 18. plass.

Aksel K. Olsen og Viktor Hovland ble T33 (+3), med Andreas Gjesteby ett slag bak på 44. plass. Jarle Volden ble T83 på +14.

Torsdag blir det skandinavisk duell når Norge skal ut i kvartfinale mot Danmark.

Resultater herrer

Guttene i Østerrike er det eneste av de norske lagene som ikke fant veien til A-sluttspillet. Selv om det var skuffende med 11. plass, seks slag utenfor avansement, var det grunn til å smile for Kristoffer Reitan i den individuelle konkurransen.

Reitan, som er regjerende mester, avsluttet med en 71-runde og klatret fra 20. plass til den siste plassen på pallen.

Markus Braadlie var neste norske navn på listen, fem slag bak (T20. Tomas Helgø ble T54 (+12), Sander Stavnar T58 (+13) og Erik Thomassen T58 (+14).