Karoline Lund (Losby GK) har slått kraftig tilbake etter en treg 73-runde i lørdagens åpningsrunde. Søndag svarte hun med en knallsterk 67-runde på Palmgolf-banen, og mandag fulgte hun opp med 69 slag tilbake på Amelkis – en forbedring på fire slag fra åpningsrunden.

Med fire birdies og kun én enslig bogey på scorekortet har hun nå klatret opp til delt tredjeplass sammen med tre andre spillere (-7). 

Årets norgesmester, som fortsatt har amatørstatus, ligger nå fem slag bak lederen Casey Danielson fra USA, men enda viktigere er det at hun har fått en solid luke på fem slag ned til feil side av kvalifiseringsgrensen.

Det er nemlig de 25 beste som får en plass på Ladies European Tour i 2018, men jo høyere man kommer på leaderboardet, desto flere turneringer får man også spilt neste sesong.

– Karoline har kommet hit med en veldig solid spilleplan. Én ting er å ha en bra plan, en helt annen ting å prestere, og det har hun defintivt klart så langt. Hun virker full av selvtillit, forteller Team Norway-trener Geoff Dixon, som følger jentene «ringside» denne uken til Norsk Golf, før han legger til:

– Men man skal ikke selge skinnet før bjørnen er skutt. Dette er en turnering som krever topp konsentrasjon hele veien, og golf er golf: man vet aldri hva som kan skje. Men foreløpig ser det veldig solid ut fra Karoline, konstaterer Dixon.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Marita Engzelius leverte mandagens beste norske runde i Marokko. (Foto: LET)

Ett slag bak Lund følger Marita Engzelius (Oslo GK), som leverte dagens beste norske runde i Marokko. Hun gjorde hele syv birdies, samt to bogeys og resten par på vei til en runde på 67 slag. Det løftet henne fra 30.-plass og helt opp til 7.-plass.

Engzelius har tilbragt hele sin proffkarriere i USA, men fortsetter kvalifiseringen slik, ligger det snart an til en retur til Europa.

– Jeg har ikke fått fulgt Marita så veldig mye så langt. Jeg vet at hun slet litt med driveren tidligere i uken, men syv birdies i dag vitner om at hun har klart å fikse det. En veldig solid score, sier Dixon.

Celine Borge (Vestfold GK) følger ytterligere et slag bak Engzelius på delt 9.-plass (-5). Hun har vært stabiliteten selv så langt i Marokko med runder på 69, 71 og 71 slag. I likheter med Karoline Lund har også Borge forstatt status som amatør.

Neste norske spiller på leaderboardet er Madelene Stavnar (Vestfold GK) på 44.-plass. Stavnar var fjorårets sensasjon i Golf-Norge da hun ble tidenes yngste norske europatourspiller. Nå er hun tilbake på Q-School for å beholde arbeidstillatelsen, men i skrivende stund har hun tre slag opp til kvalifiseringsgrensen. Hun ligger på par sammenlagt etter tre strake 72-runder.

Dixon sier at Stavnar ikke har vært fornøyd med spillet sitt så langt, men han tror ikke det handler om høye forventninger etter fjorårets Q-School-suksess.

– Hun har ikke fått det helt til å stemme denne uken, men hun virker ikke noe stresset over situasjonen. Det som er positivt, er at selv om ikke spillet har vært så bra, ligger hun fortsatt på par. Det er et tegn på en god spiller, og de som kjenner Madelene, vet at hun kan klare å snu spillet på et øyeblikk. Hun fikk en veldig god økt på rangen etter runden i dag, så Madelene skal definitivt ikke avskrives.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Madelene Stavnar har ikke spilt sin beste golf, men har likevel føling opp til topp-25. (Foto: LET)

Ett slag bak henne følger Mariell Bruun (Larvik GK), som tok steget inn i de profesjonelles rekker i sommer. Hun deler 53.-plassen med runder på 71, 72 og 74 slag. Fra å starte dagen bare ett slag bak topp-25 har hun nå fire slag opp til europatour-kortet.

Det er de 60 beste og like etter fire runder som får spille onsdagens femte og avsluttende runde, og disse 60 er sikret en 

Både Rachel Raastad (Kjekstad GK) og Stina Resen (Oslo GK) ligger an til å misse cuten. Med +8 og +11 sammenlagt har de henholdsvis seks og ni slag opp til cutstreken. 

Leaderboard