Bård Skogen tapte en høydramatisk semifinale i det åpne franske ungdomsmesterskapet. Motstanderen, tyske Phillipp Katich, ledet fra andre hull, og så ut til å gå mot en overlegen seier.

Da spillerne hadde fullført det tolvte hullet, var tyskeren fire opp, og matchen så ut til å være avgjort.

Så våknet nordmannen.

Comeback

Skogen giret ned, og vant fire hull på rad, slik at matchen stod likt (all square) før de to siste hullene.

Dermed skulle man tror at momentet nå var hos Skogen, men tyskeren hentet seg inn på mesterlig vis, og vant de to siste hullene.

Vinneren av turneringen kåres på mandag, da møter Katich italieneren Mattei Cristoni i finalen.

Tidligere på søndag spilte Skogen og Jakob Stubhaug kvartfinale.

Mens Stubhaug tapte 2&1 for sin motstander, det franske hjemmehåpet Nathan Trey, imponerte Skogen nok en gang. Østerrikske Christoph Bleier ble slått 3&2.

Imponert trener

Trener Niklas Diethelm var imponert over sine elever etter 1/8-finalene lørdag kveld.

Det er lov å håpe på
norsk seier, og det
er absolutt en sjans

– Det er sterkt å få tre spillere videre til matchspillet, og sterkt å ha to i kvartfinalen.

– Blir det norsk seier til slutt?

– Det er lov å håpe, og det er absolutt en sjans.

Matchspill

Sammen med Michael Alexander Mjaaseth kvalifiserte de tre nordmennene seg for matchspillet i turneringen som spilles på Golf des Aisses. Samtlige tre vant sine matcher i 1/16-finalen, og var med det klare for 1/8-finale.

(saken fortsetter under bildet)

Michael Alexander Mjaaseth, Jakob Stavang Stubhaug og Bård Skogen tok seg videre til matchspillet. (Foto: facebook/Team Norway)

Der var det klart for norsk duell mellom Mjaaseth og Stubhaug. Den duellen vant Stubhaug 3&2.

Bård Skogen tok seg til sin 1/8-finale etter omspill på «hull 19» i 1/16-finalen. I 1/8-finalen var det aldri noen tvil, og Skogen knuste sin franske motspiller Elliot Anger, og er med det – som andre nordmann – klar for søndagens kvartfinale.

Imponert

Coach Diethelm lot seg imponere av måten Skogen og Stubhaug vant sine matcher på.

– Spesielt i den første matchen, da de begge lå under. De møtte to veldig bra spillere. Både Bård og Jakob puttet veldig bra, noe som er viktig mentalt i matchplay. Det setter en støkk i motspilleren når man ruller i noen lange putter.

1/16-finaler:

4&2 Mjaaseth (NOR) v Archer (FRA)
Bakkenes (NED) v Stubhaug (NOR) 2 OPP
1 OPP Skogen (NOR) v Schmidt (UK)

1/18-finaler:

Mjaaseth (NOR) v Stubhaug (NOR) 3&2
6&4 Skogen (NOR) v Anger (FRA)

Kvartfinale søndag (start kl. 08 lokal tid):

Nathan Trey (FRA) v Jakob Stubhaug (NOR)
Christoph Bleier (AUT) v Bård Skogen (NOR)

Mange nordmenn med

17 håpefulle norske juniorgolfere spilte denne uka French 18 Boys Championship og French U21 Girls Championship, i Frankrike.

– Guttene er fornøyde med avansement, men har mer å gå på. Banen viste seg fra sin tøffe og vanskelige side i dag, og vinneren av kvalifiseringen gikk på par. Cuten gikk på +7, skrev Team Norway Golf på Facebook på fredag.

Mens guttene spiller om Michel Carlhian Trophy, på Golf des Aisses, konkurrerer jentene om Esmond Trophy på Saint Cloud Golf Club.

Tre gutter videre

Mikkel Antonsen kjørte dynamisk oppvarming før slagrundene. (Foto: facebook/Team Norway)

Michael Alexander Mjaaseth leverte to runder på +1, og var med det beste nordmann etter slagspillet, på en delt 8. plass. Bård Skogen fulgte slaget bak, på en delt 13. plass.

Også Jakob Stubhaug tok seg greit videre til matchspillet, etter å ha spilt +6 totalt, og en delt 24. plass.

Haakon Michael Mathiesen (+7), Herman Sekne (+7), Max Hartmann (+9), Rune Bokeid (+9, Mikkel Antonsen (+11), Magnus Randsted (+13) og Alexander Settemsdal (+23) greide ikke å ta seg videre til utslagsspillet.

Tungt for jentene

Det var dessverre ingen av de norske jentene som greide å ta seg videre.

– To dager med kvalifisering er over. Ingen av jentene klarte å kvalifisere seg. Jentene har forberedt seg godt både på innspilsrunden og mentalt, men denne gangen var vi ikke gode nok, skrev Team Norway fredag ettermiddag.

Nærmest var Anna Cathrine Krekling (+5) som var ett slag bak cut-grensen. Ingen av de andre norske jentene leverte spesielt godt spill. Emilie Øverås var neppe fornøyd med +11 og delt 76. plass.

Magisk morgen i Paris. (Foto: facebook/Team Norway

Oda Sofie Kilsti leverte runder på +9 og +8, for +17 totalt. Det var ett slag bedre enn Silje Torvund Ohma. Karen Klubben spilte bra på siste dag (+5), men +22 totalt var likevel for mye.

Franziska Sliper ble diskvalifisert.

– Mye læring både i forhold til internasjonal erfaring og tøff bane med både harde, raske greener og ondulerte fairwayer hvor ballen aldri lå flatt, oppsummerte Team Norway på Facebook.

232 påmeldte

Turneringen ble innledet med to runder vanlig slagspill på torsdag og fredag. 132 jenter og 120 gutter deltok, der premien for 32 av dem (i hver klasse) var en billett inn i 1/16-finalene som spilles lørdag.

Herfra og ut spiller spillerne matchplay, én mot én, før det til slutt står igjen to vinnere, én i hver klasse.

– Golfbanen des Aisses er lang og krevende fra tee og har mange bunkere rundt greenene, som også er veldig ondulerte. Dette blir en kjempetest for å finne ut hvilket nivå spillerne er på, på det som er en veldig tøff golfbane, skriver Team Norway på Facebook om banen som guttene konkurrerer på.

Leaderboard U18 Boys

Leaderboard U21 Girls