Etter å ha startet med 9.-plass etter første dag i Tennessee stupte Viktor Hovland nedover leaderboardet etter en tung andrerunde fredag. Han klarte aldri å starte på noen ordentlig klatreferd tilbake oppover leaderboardet igjen.

Søndag avsluttet han turneringen med to birdies, én bogey og 15 par for å signere for en runde på én under par, som løftet ham kun to plasser oppover til delt 59.-plass, tre over par for turneringen.

Han endte til slutt hele 16 slag bak vinneren Justin Thomas, som avsluttet med en solid runde på fem under par og gjorde Jon Rahms opphold på verdensenertronen kortvarig. Bare to uker etter at Rahm ble verdensener for første gang, er 27 år gamle Thomas nå tilbake på topp med sin 13. seier på PGA-touren.

(Artikkelen fortsetter under)

Dermed er Thomas i toppform når han neste uke skal jakte sin andre majortittel i karrieren i den samme turneringen som han vant for tre år siden, PGA Championship. Det blir Viktor Hovlands – og Norges – første opptreden i den turneringen, og kjenner vi Hovland rett, blir det noen intense dager med trening for å finne tilbake til godspillet før turneringen braker løs i San Francisco.

Hovland er vanligvis blant feltets beste spillere fra tee-til-green, men var kun rangert som nummer 41 av 78 spillere i denne kategorien denne uken, i tillegg til at han var nesten helt nederst på puttestatistikken.

Hovland har vært en av tourens aller beste spillere siden oppstarten etter korona-pausen tidligere i sommer. Han har klart cuten i alle turneringene han har spilt, han står med tre topp-25-plasseringer, inkludert en tredjeplass i Workday Charity Open – hans nest beste plassering på PGA-touren. De to siste turneringene har han endt på henholdsvis 48.- og 59.-plass.

Helgens 59.-plass gjør at Hovland fortsetter å være ranket som nummer 31 i verden.

Leaderboard