Torsdag gikk startskuddet for Tshwane Open på Pretoria CC i Sør-Afrika. Etter 18 hull ligger Kofstad på riktig side av cutstreken – men bare så vidt.

28-åringen, som i vinter byttet hjemmeklubb fra Losby GK til Oslo GK, hadde to birdies, fire bogeys og resten par på scorekortet.

To over par holder foreløpig til delt 64. plass, fire slag bak topp-10 og ni bak lederen Justin Harding fra Sør-Afrika. Sør-afrikanerne dominerer på hjemmebane og okkuperer de fem øverste plassene på leaderboardet.

– Spilte bra fra tee til green i dag, men må være nærmere hullet for å senke flere putter. Ny dag i morgen, skriver Kofstad på sin Twitter-konto etter runden.

Les også: Her er statistikken Kofstad må forbedre

Dette er bare Kofstads andre turnering i årets europatour-sesong. Sesongstarten i Johannesburg i midten av januar endte med misset cut. Rapporter fra Kofstad-leiren sier imidlertid at han sakte men sikkert begynner å finne tilbake til gamle takter.

Etter å ha blitt frarøvet de to siste sesongene med en skade i ryggen, har Kofstad i samarbeid med sin nye trener, Mike Walker, lagt om svingen i løpet av 2015-sesongen. Svingendringene har minket belastningen på ryggen, men gjorde også at Kofstad mistet et av sine store konkurransefortrinn: den enorme lengden.

Nå er imidlertid svinghastigheten på vei tilbake, og statistikken fra torsdagens åpningsrunde viser at han har gjort driveren til et farlig våpen igjen: Hans snittlengde fra tee var på hele 305 meter!

Leaderboard