Det er Caroline Martens, som er med i turneringen takket være en sponsorinvitasjon, som er best i gang av de tre Team Norway-spillerne.

Martens åpnet med en runde på en over par (73), bestående av fem bogeys, fire birdies og resten par. Det holder bare til delt 42. plass. Det er imidlertid ingen i feltet som har stukket fra, og Martens har bare fire slag opp til de ni spillerne som deler 6. plassen. Liz Young og Carmen Alonso deler ledelsen på seks under par.

To slag bak Matens ligger Tonje Daffinrud ett slag bak den foreløpige cutgrensen. Daffinrud gjorde solide fem birdies, men seks bogeys og en dobbelbogey tyder på at Tønsberg-jenta, som mistet fire måneder av årets sesong med skade i håndleddet, fortsatt har litt rusk i maskineriet.

Marianne Skarpnord føler ytterligere ett slag bak Daffinrud, nede på delt 84. plass. Sarpingen gjorde fire bogeys og et scorekort blottet for birdies.

Uavhengig av hvordan det går for de norske jentene denne uken er alle sikret spill på Ladies European Tour neste sesong.

I tillegg til Caroline Martens er også den amerikanske internett-sensasjonen Paige Spiranac med i Dubai takket være en sponsorinvitasjon. Den ferske proffen har en fanskare på nesten en halv million mennesker på bildedelingstjenesten Instagram. Hennes popularitet på sosiale medier – som nok først og fremst bør tilskrives utenomsportslige årsaker-  har nå gitt henne debut på Ladies European Tour. Første dag ble av det forglemmelige slaget: Hun åpnet med en 77-runde, fem bak cutstreken.

Leaderboard