Bjørnstad var i aksjon i Nordic League-turneringen Made in Denmark Qualifier på Esbjerg Golfklub, der de tre beste spillerne sikret seg en startbillett til europatour-turneringen Made in Danmark i Silkeborg om én måned.

Før siste runde runde lå veteranen Bjørnstad på delt 16.-plass (E), etter å ha ligget oppe på 11.-plass etter første dag.

Fredag raste han dessverre ned leadeboardet med en avsluttende 77-runde (+6). Etter å ha gått de første ni hullene på én under par fulgte han opp med fem bogeys, en trippelbogey og kun én birdie på back-nine. Det resulterte i en 41.-plass (+6), 13 slag bak vinneren Nicolai Tinning fra Danmark.

– En ganske solid front nine ettefulgt av en back-nine fra helvete. Spredde ballen til venstre og høyre fra tee. En «no bueno»-type følelse, skriver han på sin Instagram-konto.

 

 

Det ble en skuffende norsk uke i Danmark for øvrig også, der ingen norske spillere klarte å komme topp-10. Best ble Vetle Marøy fra Bergen GK på delt 18.-plass, to over par. Aksel K. Olsen (Stavanger GK) falt til 23.-plass sammen med blant andre Christian Aronsen (Miklagard Golf), men blir værende på andreplassen på Nordic Leagues poengliste sammenlagt.

Turneringsprogrammet til Henrik Bjørnstad har vært av det glisne slaget så langt denne sesongen. Han spilte sin første turnering for året i Challenge Tour-turneringen Made in Denmark Challenge i slutten av juni og misset cuten. Tre uker senere var han bidragsyter da Miklagard GK vant lag-NM på hjemmebane. Ukens turnering var dermed bare hans tredje for sesongen.

Bjørnstad uttalte til Norsk Golf tidligere i sommer at det ikke stresser ham at det har blitt få turneringer i år.

– Jeg tar det med knusende ro at det ikke har blitt noen turneringer så langt i år. Det eneste jeg sikter mot, er europatour-kvalifiseringen som begynner i september. Alt som skjer før det, er kun forberedelser, sa Bjørnstad.

Resultater Made in Denmark Qualifier