Med tidlig starttid og nesten ingen vind utnyttet Kristoffer Reitan forholdene torsdag morgen da han klinte til med en åpningsrunde på syv under par på Lake Karrinyup CC – hans laveste score så langt som proff.

Fra runde 1: Reitan rett i ledelse i Australia: – Jeg klarte å slippe meg ordentlig løs

Den gjorde at 20-åringen tronet på toppen av leaderboardet i det som bare er hans femte turnering på europatouren. Dessverre ble gleden kortvarig for Reitan.

Fredag ble en sliterunde fra start til slutt, og etter å ha kjempet hardt for å holde scoren sammen på front-nine begynte det å rakne i innspurten.

Reitan rundet på én over par etter å ha gjort tre bogeys og to birdies på de første ni. Han senket også noen viktige to-metere for par for å holde seg nær toppen av leaderboardet, men med en lei trippelbogey på hull 3, hans tolvte for dagen, stupte han nedover leaderboardet.

Par 5-hullet skulle egentlig være en birdiemulighet, men Reitan havnet i trøbbel og måtte chippe seg ut fra straffeområdet ved green. Tremetersputten for dobbelbogey blåste han to og en halv meter forbi hullet, men heldigvis klarte han å senke returen.

Med bogeys på de to påfølgende hullene så det ut til at hjulene skulle falle helt av. På det tidspunktet hadde han falt ned til cutgrensen, men med en kjærkommen birdie to hull senere løftet han seg opp igjen og fikk en liten hvilepute.

Med par på de to siste hullene kom han seg inn på +5 for dagen og delt 37.-plass (-2), seks slag bak kvartetten på toppen av leaderboardet.

Det var en ekstremt tung dag. Det føltes som om det var en del som var ute av min kontroll, men jeg kunne definitivt gjort det bedre utpå der. Gjorde dessverre ikke en bra nok jobb mentalt i dag. Jeg følte meg omtrent full til tider i dag. Med det mener jeg at alt jeg så, var skurrete. Jeg må jobbe med å være mye mer til stede. Det at jeg ender opp i en slik situasjon, er uakseptabelt. Så på en måte er jeg glad for at det skjedde akkurat i dag, sånn at jeg kan lære av det, og passe på at det aldri skal skje igjen! sier Reitan til Norsk Golf, og legger til:

– Jeg gleder meg til en ny mulighet i morgen! Topp 24 er definitivt langt innen rekkevidde.

Selv om det ikke ble den dagen Reitan hadde forespeilet, kan han trøste seg med at han nå har klart cuten tre ganger på fem forsøk på europatouren. Nå er neste oppgave å forsøke å komme seg med i søndagens matchspill.

Ukens turnering spilles med et formatt litt utenom det vanlige. Det skal først spilles tre runder slagspill. Deretter avsluttes turneringen med fem sekshullsmatcher siste dag når alt skal avgjøres. Cuten søttes først ved topp-65 etter to runder, og deretter avanserer de 24 beste til matchspillet.

Dermed har det lite å si om man ender som nummer 1 eller 24 etter tre runder, bortsett fra hva slags seeding man får før matchspillet. Det er imidlertid en ekstra fordel å ende topp-8: spillerne her slipper å spille første runde av matchspillet.

Det kommer dessverre ikke til å bli noe helgespill på Espen Kofstad (Oslo GK) og Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK). Kofstad deler i skrivende stund 120.-plassen på tre over par, fire slag bak cutgrensen med fem hull igjen å spille.

Krogh har på sin side nå startet sesongen med fem missede cuter på rad. Han gikk syv over par på fredag og endte på 146.-plass med bare fem spillere bak seg på leaderboardet.

(Artikkelen oppdateres)

Leaderboard