Eirik Tage Johansen, som var den høyest plasserte norske spilleren etter første runde, kom godt i gang på andrerunden på Randpark GCs Firethorn-bane. Han gikk de første tolv hullene på to under par, etter å ha gjort fem birdies og tre bogeys, og på det tidspunktet lå han blant de 15 beste på leaderboardet.

Dessverre sprakk det i innspurten, og med to bogeys og en dobbelbogey på de siste hullet raste han nedover listene til en foreløpig 71.-plass (-1) – ett fattig slag på feil side av cutstreken.

For Kristoffer Reitan (Oslo GK), Espen Kofstad (Oslo GK) og Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) blir det heller ikke noe helgespill.

Kristoffer Reitan imponerte i karrierens første proffrunde med en runde på to under par, torsdagens tiende beste score på Firethorn Course, men han klarte ikke å holde trykket oppe på andrerunden på Bushwillow-banen. Han var på par for dagen etter 14 spilte hull, men med dobbelbogeys på hull 15 og 18 falt han helt ned til 125.-plass til to over par sammenlagt for turneringen, tre slag bak helgespill.

20-åringen sa til Norsk Golf etter torsdagens åpningsrunde at det føltes spesielt å endelig være i gang med proffkarrieren.

– Golf betyr utrolig mye for meg, og det at jeg nå er en profesjonell spiller, er en drøm som har kommet i oppfyllelse. Det var deilig å starte et nytt kapittel i min karriere i dag, og jeg gleder meg ufattelig mye til fortsettelsen, uttalte Reitan.

Fra runde 1: – Deilig å starte på et nytt kapittel i karrieren!

 

 

Kristian Krogh Johannssen misset sin andre strake cut på starten av europatour-sesongen etter runder på 78 og 74 slag. Med +10 totalt og delt 219.-plass var han aldri i nærheten av å få med seg helgespillet.

Selv om Espen Kofstad også misset cuten med +3 sammenlagt og delt 149.-plass, var fredagen et nytt skritt i riktig retning etter at han leverte sin første turneringsrunde under par i comebacket (-1). 31-åringen har nettopp kommet tilbake etter å ha tilbragt nesten hele 2017 og 2018 på sidelinjen på grunn av skader, og det er dermed ikke så rart at han er rusten i sine første turneringer.

Sør-afrikaneren Charl Schwartzel leder turneringen på tolv under par etter en 63-runde fredag.

For de norske gutta bærer turen videre nå til Malelane og spektakulære Leopard Creek GC. Krogh, Reitan og Kofstad skal spille Alfred Dunhill Championship ved siden av Kruger nasjonalpark fra 13. til 16. desember.

Tage, som egentlig skal spille på Challenge Tour kommende sesong, er nummer tolv på reservelisten og kommer sannsynligvis ikke med.

Leaderboard