En velsmakende birdie på hull 18 gjør at Suzann Pettersen starter søndagens avslutningsrunde på Hainan Island bare to slag bak teten. Bare en time tidligere var hun fem slag bak.

Tutta seilet opp i tetstriden med feltets beste runde (-3) fredag, men fikk en fryktelig start på lørdagens tredje runde. Hun gjorde to bogeys og en dobbelbogey på front nine. Heldigvis klarte hun å snu det i innspurten.

(Les også: Dette er statistikken som ødelegger for Tutta)

Med kun en bogey på back nine, samt to birdies på de fem siste hullene, endte hun på 75 slag. Med +2 sammenlagt deler hun fjerdeplassen sammen med Haru Nomura (Japan), Alena Sharp (Canada) og Kim Kaufman (USA).

Candie Kung (Taiwan) og Sei Young Kim (Sør-Korea) leder på par. Verdenstreer Stacy Lewis ligger alene på tredjeplass.

Tutta står med en seier denne sesongen. Skulle hun gå helt til topps på søndag, vil det være karrierens sjette seier på asiatisk jord.

Blue Bay LPGA ble arrangert for første gang i 2014. Dette er Tuttas siste turnering i Asia i 2015. Planen er å hoppe over turneringen i Japan for så å spille de to siste LPGA-turneringene i Mexico og Florida.

Som tidligere år viser Tutta at det ikke er noe feil med høstformen. Forrige uke noterte hun seg for sesongens tredje topp-5-plassering, og sin andre topp-10 på rad.

– Spillet sitter bra for tiden. Jeg synes jeg treffer ballen godt, og selv om det drar seg til mot sesongslutt er kroppen i bra shape, sier Tutta.

Leaderboard