Etter en maratonfredag der Suzann Pettersen måtte spille 29 hull for å også ta igjen den regnværsutsatte åpningsrunden, har Oslo-golferen plassert seg på en delt 33. plass når 36 hull gjenstår av årets andre LPGA-turnering.

Tutta startet dagen to under par, men klarte bare å gå de gjenstående hullene av åpningsrunden på to over. På ettermiddagen kontret hun med tre birdies, samt to bogeys og resten par.

Dermed ligger hun seks slag bak teten, som i skrivende stund okkuperes av sør-koreanske Sun Young Yoo. 

Tutta er inne i sin 400 (!) uke blant topp-10 på verdensrankingen, men det begynner å bli en god stund siden forrige seier. Den kom i Taiwan for 16 måneder siden.

Suzann «Tutta» Pettersen har gjort store utskiftninger i støtteapparatet før årets sesong. Butch Harmon er engasjert som ny trener, og sammen med toppidrettsansvarlig Jon Karlsen i Norges Golfforbund skal puttingen forbedres.

– Jeg er sikker på at det nye opplegget vil gi resultater, men mirakler skjer ikke over natta. Det er hardt arbeid over tid som teller, sa Tutta i en pressemelding før turneringen.

Sesongåpningen i Florida forrige ble ikke som håpet resultatmessig, men det har en naturlig forklaring. I følge Tuttas manager Geir Olav Killingstad stivnet stivnet skulderen stivnet til mens hun spilte en turnering med samarbeidspartnere dagen før åpningen. Tutta hadde problemer med å gjennomføre svingen, men valgte likevel å stille til start etter behandlinger med trykkbølgemaskin.

I motsetning til tidligere sesonger spiller Tutta ikke den kommende turneringen i Australia. Dermed blir Pure Silk i Bahamas siste konkurranse før Tutta reiser til Thailand mot slutten av februar.

Leaderboard