Det var nemlig ingen som kunne hanskes med den sør-koreanske verdenstoeren Inbee Park, som nå tar sikte på å vinne turneringen for tredje gang på rad – samt overta verdensenertronen i samme slengen.

Suzann Pettersen startet lørdagen på delt fjerdeplass, to slag bak teten. Tutta var helt nede på 77. plass etter åpningsrunden, men gjorde et tigersprang oppover listen med en runde på syv under par fredag – hennes beste score siden oktober i fjor. Lørdag klarte hun å snu en svak start på runden, og holder liv i håpet om karrierens tredje majortriumf når en runde gjenstår.

Tutta startet tredjerunden med bogey allerede på åpningshullet. Dagens første birdie kom på hull fem, men bare tre hull senere måtte hun bokføre dagens andre bogey. Hun kontret imidlertid med birdie, og rundet på par. På hull 11 fikk seiersjakten et skudd for baugen med en lei dobbelbogey. Heldigvis klarte hun å annulere den umiddelbart.

34-åringen fra Oslo svarte med eagle, og fulgte opp med sin tredje og fjerde birdie for dagen på hull 15 og 18. Dermed signerte hun for en respektabel runde på to under par. Dessverre var Inbee Park i det umulige hjørnet, og med syv under par for dagen ligger hun 14 under par sammenlagt – to slag foran nærmeste utfordrer Sei Young Kim og seks slag foran Tutta.

Tutta har forøvrig hele ni pallplasseringer i majorer som ikke har endt i seier.

Ukens turnering, Women’s PGA Championship var forøvrig den første majoren Tutta vant for åtte år siden. Siden den gang har hun utvidet major-samlingen med én: Evian Championship i 2013.

Tutta vant forrige uke sin første turnering siden oktober 2013, hennes 15. seier på LPGA-touren, og hennes første under sin nye trener Butch Harmon. 

Hun har den siste tiden stått i fare for å falle utenfor topp-10 på verdensrankingen for første gang på godt over 400 uker, men spratt opp fra 10.- til 5. plass etter den etterlengtede triumfen. 

Søndag står 3,5 millioner dollar på spill, årets nest største pott på LPGA-touren – kun slått av U.S. Open som spilles om fire uker.

Viasat Golfs og Viaplays sendetid fra søndagens avslutningsrunde varer fra klokken 21 til midnatt.

Leaderboard