Suzann Pettersen startet søndagens fjerde og avsluttende runde på 10. plass, i perfekt angrepsposisjon tre slag bak teten. 

Tutta startet imidlertid søndagen tregt med seks strake par, samtidig som spillerne over henne rykket i fra med birdies. Oslo-spilleren gjorde dagens første birdie på hull syv, men den ble fulgt opp av en bogey umiddelbart. Birdien skulle også bli hennes eneste for dagen.

Med ni par og en bogey i innspurten signerte hun for en runde på 72 slag (+1). Dermed falt hun til delt 12. plass og +2 sammenlagt. Det var seks slag bak toppen av leaderboardet.

Det var canadieren Brooke Henderson som kunne juble for seier på Sahalee Country Club i Washington. 18-åringen startet dagen to slag bak verdensener Lydia Ko.

(Foto: Getty Images)

Ko så ut til å cruise inn til sin tredje majorseier på rad, da hun utvidet ledelsen til tre slag søndag. Momentumet svingte derimot i Hendersons favør da hun gjorde eagle på hull 11. Hun gikk back nine på fire under par for å tvinge Ko ut i omspill. Der gjorde Henderson birdie, og ble med det tidenes yngste vinner av Women’s PGA Championship.

– Dette er veldig, veldig kult. Spesielt når jeg ser på trofeet og ser noen av navnene som har vunnet turneringen før meg, sier Henderson.

Seieren løfter Henderson helt opp til andreplass på verdensrankingen. Hun startet året på 17. plass. For Suzann Pettersen har det gått i motsatt retning: Hun har falt fra 12. til 18. plass.

Dermed er den samlede alderen på de to beste spillerne i verden bare 37 år – bare to år mer enn Suzann Pettersen!

NB! Henderson vant forøvrig med ny putter i bagen denne uken. Hun har allerede tatt i bruk Pings kommende «Oslo»-putter, som nå allerede kan skilte med en majorseier. Dette var Hendersons første putterbytte på tre år.

Resultater