Tutta, som ikke har vunnet en turnering siden juni 2015, var oppe tetstriden etter første runde, men falt tilbake med en skuffende +1-runde fredag. Lørdag maktet hun ikke å melde seg på i seierskampen, og med en 72-runde startet hun søndagens avslutningsrunde ti slag bak lederen Carlota Ciganda.

Der gjorde Tutta fem birdies, tre bogeys og resten par, og med 69 slag på scorekortet klatret hun ni plasser opp til delt 7.-plass (-8). Dette var Tuttas sjette topp-10-plassering på 19 turneringer i år.

Spanjolen Azahara Munoz vant turneringen på 19 under par sammenlagt etter en avslutningsrunde på tre under par, to slag foran Lee-Anne Pace fra Sør-Afrika.

Fire norske spillere stilte til start denne uken, og alle fire klarte cuten. 16 år gamle Madelene Stavnar, europatourens yngste spiller, har slitt med en vond skulder de siste månedene, men gjorde comeback i Spania.

Stavnar startet turneringen torsdag med en skuffende runde på fire over par, og lå dermed an til å misse sin fjerde cut på fem forsøk på europatouren i år. Hun slo imidlertid knallsterkt tilbake med runder på 68 og 69 slag. Søndag falt hun tilbake fra 25.- til 54.-plass (+2) med en tung 77-runde, men dette er likevel hennes nest beste plassering på europatouren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Marianne Skarpnord endte ett slag foran Stavnar på delt 50.-plass etter en avsluttende 76-runde, mens Tonje Daffinrud måtte 69.-plass, nest sist av spillerne som klarte cuten etter å ha rundet av med en kjip 80-runde.

Ladies European Tour sliter med et stadig mer glissent turneringsprogram, og så langt i år har touren bare avholdt ni turneringer. Foreløpig er Tutta den best plasserte norske spilleren på pengelisten på 14.-plass. Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud følger etter hverandre på 51.- og 54.-plass, mens Stavnar ligger nede på 113.-plass. Det er topp-80 ved sesongslutt som fornyer arbeidstillatelsen på europatouren for 2018.

Resultater