Tutta startet søndagens runde fire slag bak lederen Brooke Henderson, men begynte raskt å spise opp det forspranget med tre birdies på de fem første hullene. Det skulle dessverre også bli Tuttas siste for dagen. 35-åringen fra Oslo fulgte opp med en dobbelbogey, en bogey og 11 par på de resterende hullene.

Dermed ble det til slutt tredjeplass på Tutta, ni under par sammenlagt, og fem bak vinneren Brooke Henderson, som forsvarte fjorårsseieren.

18 år gamle Henderson må regnes for å være den heteste vinnerkandidaten før U.S. Open. Verdenstoeren har nå vunnet sine to siste turneringer.

Tutta har hatt en stille sesong så langt. For to uker siden kjempet hun om seier i årets andre majorturnering i Seattle, men ble stoppet av en kald putter i den avgjørende fasen av turneringen.

Nå står hun med fire topp-10-plasseringer på tolv starter i år. Søndagens resultat løfter henne fra 28. til 22. plass på pengelisten. Dette var Tuttas første pallplassering for året. Hennes forrige triumf på LPGA-touren kom i Canada i juni i fjor.

Mens LPGA-sirkuset var i Arkansas forrige uke, tilbrakte Suzann Pettersen tiden alene på CordeValle i California, hvor hun forberedte seg til U.S. Open, som slår i gang torsdag 7. juli.

Caroline Westrup var også i aksjon i Portland denne uken. Det endte med hennes sjette missede cut på seks forsøk i år.

Resultater Cambia Portland Classic