Tutta hadde langt fra noe optimalt utgangspunkt på starten av dagen: Delt 77. plass, utenfor cutstreken og åtte slag bak teten. Dermed var hun avhengig av å slå tilbake med en solid runde for ikke å bli hektet av allerede.

Og solid var hun så til de grader.

Westchester County Club sine ondulerte greener viste seg fra sin raskeste side fredag, og bød på problemer for store deler av feltet. Tutta utnyttet at det ikke var noen som maktet å stikke fra i toppen, og fikk en drømmestart på runden takket være en rødglødende putter. 

Hun startet på best mulig vis med birdie på hull 10, hennes første for dagen, og fulgte opp med ytterlige tre birdies på de fem neste hullene.

Derfra fortsatte hun med syv strake par, før hun rundet av med stil for andre dag på rad: Fra hull 14 til 18 gjorde hun tre birdies, og kunne dermed signere for en knallsterk runde på syv under par.

Det var hennes beste score siden oktober i fjor, og fredagens beste runde med to slags margin. 

Hun misset ikke en eneste green, har nå klatret helt opp til delt fjerdeplass, og krympet luken opp til lederen Sei Young Kim fra åtte til to slag. Tutta er med andre ord for alvor tilbake i kampen om sin tredje majorseier!

Ukens turnering, Women’s PGA Championship var forøvrig den første majoren Tutta vant for åtte år siden. Siden den gang har hun utvidet major-samlingen med én: Evian Championship i 2013.

Tutta vant forrige uke sin første turnering siden oktober 2013, hennes 15. seier på LPGA-touren, og hennes første under sin nye trener Butch Harmon. 

Hun har den siste tiden stått i fare for å falle utenfor topp-10 på verdensrankingen for første gang på godt over 400 uker, men spratt opp fra 10.- til 5. plass etter den etterlengtede triumfen. 

Søndag står 3,5 millioner dollar på spill, årets nest største pott på LPGA-touren – kun slått av U.S. Open som spilles om fire uker.

Verdenstoer Inbee Park, som forøvrig har spilt med Tutta de to første rundene, har vunnet Women’s PGA Championship to ganger på rad. Hun er imponerer igjen, og deler andreplassen sammen med veteran Karrie Webb etter halvspilt turnering. 

Viasat Golf/Viaplay har hatt korte TV-sendinger fra New York de to første rundene. Til helgen blir det heldigvis andre boller: Da varer sendingen fra klokken 21 til midnatt begge runder.

Leaderboard