Som så mange andre ganger denne sesongen, hadde Tutta en skuffende åpningsrunde i ukens LPGA Tour-turnering i Kina. Tutta åpnet med en runde på to over par, og startet fredagens andre runde syv slag bak lederen.

Nå har hun hoppet nesten helt til toppen av leaderboardet. Hun deler andreplassen sammen med Candie Kung, Austin Ernst og Ryann O´Toole, ett slag bak lederen Sei Young Kim. Tutta startet dagen på 22. plass.

34-åringen fra Oslo hevet spillet sitt betraktelig fredag med fire birdies og bare en bogey. Hennes 69-runde var en forbedring på fem slag fra gårsdagen, og var dagens beste score på en dag med tøffe forhold på Hainan Island. Hele 68 av feltets 78 spillere gikk fredagens runde over par.

Skulle hun vinne på søndag, vil det bare være andre gang i hennes LPGA-karriere at hun vinner en turnering, etter å ha åpnet med en runde over par.

Tutta står fra før av med en seier denne sesongen.

For øyeblikket deler Sei Young Kim (Sør-Korea) og Xi Yu Lin (Kina) ledelsen på to under par. De har begge noen hull igjen å spille.

(Norsk Golf oppdaterer saken)

Leaderboard 

Blue Bay LPGA ble arrangert for første gang i 2014.

– Det ikke så ofte man får prøve seg på nye baner, så dette blir en morsom utfordring, sa Tutta i en pressemelding før turneringen.

Som tidligere år viser Tutta at det ikke er noe feil med høstformen. Forrige uke noterte hun seg for sesongens tredje topp-5-plassering, og sin andre topp-10 på rad.

– Spillet sitter bra for tiden. Jeg synes jeg treffer ballen godt, og selv om det drar seg til mot sesongslutt er kroppen i bra shape, sier Tutta.

Dette er Tuttas siste turnering i Asia i 2015. Planen er å hoppe over turneringen i Japan for så å spille de to siste LPGA-turneringene i Mexico og Florida.