(Golf Club St. Leon-Rot, Tyskland) Presset var på Europa til å dra i land det første poenget på St. Leon-Rot: Kaptein Karin Koch satte opp sine to beste spillere, Suzann Pettersen og Anna Nordqvist i første flight mot Morgan Pressel og formsvake Paula Creamer.

Det var imidlertid den amerikanske duoen som kunne juble over det første poenget i Solheim Cup. De tok ledelsen med par på åpningshullet, og lå aldri under i duellen mot Nordqvist og Tutta.

Amerikanerne festet for alvor grepet om matchen med fire birdies fra hull 7 til 13, mens Nordqvist og Tutta slet med å finne rytmen. 14 hull skulle det ta før Tutta rullet i dagens første birdie, men da var det for sent.

Med to par på rad på hull 15 og 16 for begge lag endte det 3&2 i favør Pressel og Creamer.

– Vi ble knust egentlig, lød Suzann Pettersens korte oppsummering etter runden.

Hun fikk ingen god start på dagen da hun hooket innspillet fra fairway langt venstre for green. På det neste utslaget følgte hun opp med nok en miss venstre. Det var imidlertid putten på hull 11 som kostet dyrest. På et kritisk punkt i matchen misset hun birdiemuligheten fra en meter. USA gikk på det tidspunktet tre opp.

– Det startet dårlig med et dårlig innspill på hull 1. Det er uvant for meg å misse venstre, men jeg fikk rettet opp i det, sier Tutta.

– Det er ingen som har råspilt på greenene i noen av gruppene så langt. Det er ikke bare vi som har misset putter, fortsetter hun.

Anna Nordqvist mener Tutta spilte bedre enn henne selv.

–  Vi slo ikke nære nok hullet. Jeg håpet på å kunne gi Suzann flere korte birdieputter. Hun spilte bra i dag. Det var ikke mye som gikk vår vei. Det var små marginer.

Da Tutta gikk inn i klubbhuset etter runden trodde hun at hun skulle spille ettermiddagens runde. I stedet må hun overvære fourball-matchene fra sidelinjen.

– Jeg kommer til å få en full dag med 36 hull i morgen. Alle på laget skal bare spille fire runder. Vi har satt opp et system hvor vi rullerer, og når en spiller roterer, så roteres hele systemet. Nå skal jeg gå ut og hjelpe de som spiller nå, og være klar for en lang dag i morgen, sier Tutta før hun setter seg på en bil og får haik opp til første tee.

2-2

I den andre matchen, Charley Hull og Melissa Reid mot Michelle Wie og Brittany Lincicome kom også Europa seg opp på scoretavlen. De avgjorde matchen 2&1 med en birdie på hull 17. 

Match nummer tre, Karin Icher og Azahara Munoz mot Cristie Kerr og Lexi Thompson så tidlig ut til å bli en utklassingstriumf til amerikanerne. De var fire opp etter seks hull. Europa klarte etterhvert å stoppe blødningen, og med tre birdies på rappen fra hull 13 til 15 var det plutselig match igjen. To hull senere sørget en birdie fra amerikanerne for at de fikk stoppet et potensielt sjokkerende comeback.

I den siste matchen, Catriona Matthew og hjemmefavoritt Sandra Gal mot Lizette Salas og verdenstreer Stacy Lewis ble det en komfortabel 3&2-seier til Europa. Stacy Lewis er feltets best rangerte spiller, men har ingen god statistikk å skilte med i Solheim Cup-sammenheng: Hun står med to seiere og nå seks tap.

Europa er dobbelt regjerende mester i Solheim Cup, og skal forsøke å vinne tre på rad for første gang.

Leaderboard 

Oppsett fourballs fredag ettermiddag:

13.00: Anna Nordqvist/Caroline Hedwall vs. Morgan Pressel/Paula Creamer

13.15: Charley Hull/Gwladys Nocera vs. Alison Lee/Angela Stanford

13.30: Melissa Reid/Carlota Ciganda vs. Cristie Kerr/Lexi Thompson

13.45: Caroline Masson/Sandra Gal vs. Gerina Piller/Brittany Lang