Reitan var irritert på seg selv torsdag etter å ha åpnet med en runde på fem over par på Emirates GC. Med delt 127.-plass som utgangspunkt for fredagen var 20-åringen fra Oslo GK avhengig av en rundt godt ned på 60-tallet for å ha mulighet til å klatre på riktig side av cutstreken

Reitan klarte å komme seg under par for dagen, men 71-runden ble likevel syv slag for mye. Med fem birdies, fire bogeys og resten par på scorekortet endte han på 124.-plass og +4 totalt.

– Det var veldig mye bedre i dag. Til tider var det faktisk også veldig bra, men der er mange småting som må forbedres. Jeg gleder meg til en treningsuke nå. Det blir bra å få det tilbake på plass, sier Reitan til Norsk Golf etter runden.

I motsatt ende av leaderboardet er det foreløpig delt ledelse mellom spanjolen Alvaro Quiros og franskmannen Matthieu Pavon på elleve under par.

Kristoffer Reitan tok steget inn i de profesjonelles rekker i november etter å ha kommet seg gjennom det trange nåløyet i q-school-finalen. Etter å ha debutert med misset cut i South African Open slo han tilbake med 42.-plass uken etter i Alfred Dunhull Championship.

Neste europatour-turnering med norske spillere i feltet blir etter alt å dømme ISPS Handa Vic Open i Australia 7. februar, der både Kristian Krogh Johannessen, Reitan og Espen Kofstad ser ut til å komme med. Trioen står også på reservelisten til turneringen i Saudi Arabia i månedskiftet januar-februar, men der er det lite trolig at noen av dem kommer med.

Leaderboard