Spillet skulle i utgangspunktet starte klokken 07.30 fredag morgen, men på grunn av store vannansamlinger flere steder på banen bestemte TD-en å utsette starten med minst to timer.

Nærmere 30 banearbeidere har nå jobbet på spreng i timesvis med å fjerne vann fra landingsområdene i fairway på hull 1, 9, 13 og 18, som var de fire problemområdene som førte til utsettelsene.

Klokken 12.15 bekreftet omsider Challenge Tour på sin Twitter-konto at spillet ville starte opp igjen  klokken 13.30 – seks timer etter planlagt starttid.

Flere Norsk Golf har pratet med på arrangørsiden, var frustrerte over den lange utsettelsen. De mente det var en i overkant forsiktig avgjørelse, og sier programmet sannsynligvis hadde blitt fulgt som normalt hvis det hadde vært et norsk arrangement. European Tours TD (tournament director) har imidlertid ønsket å være ekstra forsiktig.

Det er fortsatt bløtt i fairwayene, og det kommer til å bli spilt med ballplassering innenfor en køllelengde for andre dag på rad. Greenene har derimot holdt god stand og har tilsynelatende ikke mistet noe hastighet – godt hjulpet av det effektive SubAir-systemet som tørker spilleflaten raskt.

I følge værmeldingen er det fare for noe mer regn over Kløfta fra klokken 17.  European Tour opplyser til Norsk Golf at de vil se an situasjonen og hvordan banen reagerer på mer vann før de bestemmer seg for hva de gjør videre.

Yr.no skriver at det er fare for kraftig regnvær rundt midnatt, hvilket betyr at det ligger an til nok en travel morgen for banemannskapet også lørdag morgen. Det er heldigvis det siste av nedbør som er meldt denne helgen. 

Rapport fra runde 1 på Miklagard: – Blant de sykeste greenene jeg har spilt på!

Elias Bertheussen er den best plasserte norske spilleren etter første runde. Han deler ellevteplassen på to under par og er den eneste norske spilleren under par. Hans beste Challenge Tour-plassering i karrieren er en 34.-plass.

Under følger oppdaterte starttider for de norske spillerne til fredagens andre runde. De sene starttidene betyr at det ligger an til maraton-dager for spillerne både lørdag og søndag.

Hull 1

13.50 Juan Sarasti, Mark Laskey, Anders Ellingsberg

14.10 Julien Brun, Jørgen Johannessen, Riz Charania

14.20 Sander Aadusaar, Birgir Hafthorsson, Lasse Gerhardsen

14.30 Vetle Marøy, Joao Ramos, Sandro Piaget

18.50 Jacobo Pastor, Mats Heien, Jamie Bower

19.00 Martin Ulseth, Mathias Schwab, Gavin Moynihan

19.10 Christian Aronsen, Aron Zemmer, Linus Vaisanen

20.20 Will Besseling, Kenneth Johansson, Edouard Dubois

 

Hull 10

13.30 Peter Tarver-Jones, Sean Einhaus, Jarle Volden

15.10 Adrien Bernadet, Elias Bertheussen, Neil O`Briain

15.30 Jarand E.Arnøy, Richard James, Niklas Lindstrøm

19.30 Ryan Evans, Tapio Pulkkanen, Eirik Tage Johansen

19.40 Aksel Olsen, Ricardo Santos, Estanislao Goya

19.50 Kevin Phelan, Luca Galliano, Petter Mikalsen

20.00 Gary Boyd, Reiner Saxton, Sander Stavnar

20.10 Kristian Krogh Johannessen, Sam Hutsby, Knud Andreas Krokeide

20.20 Bård Skogen, Rhys Enoch, Gary Hurley

20.30 Markus Braadlie, Oliver Lindell, Federico Maccario

Leaderboard Viking Challenge