Før siste runde i England lå Oslo-spilleren helt oppe på andreplass (-8), to slag bak lederen Jamie Abbott fra England, etter å ha startet turneringen med runder på 70, 67 og 68 slag i tre dager med tøffe vindforhold.

Fredag tiltok vinden ytterligere i styrke, men Reitan holdt hodet kaldt og spilte mer enn bra nok til å sikre avansment.

Med en avslutningsrunde på én over par, bestående av to birdies, tre bogeys og resten par, endte han på andreplass, ett slag bak vinneren Abbott og hele elleve slag ned til kvalifiseringsgrensen.

– Det blåste helt sinnsykt mye i dag, det er det meste jeg har spilt i, tror jeg. Jeg hadde veldig lyst til å vinne i dag, men det viktigste var å kvale videre til neste steg, og det gjorde jeg, sier Reitan til Norsk Golf.

Han sier det var god trening å spille om seieren:

– Jeg lærte mye som jeg skal ta med meg videre. Alt i alt er jeg fornøyd med en vel gjennomført turnering og at jeg kom meg videre til neste steg.

Andresteget av Q-school starter ikke før i starten av november. Nå reiser Reitan til Spania for å koble av noen dager, før det er tilbake på golfbanen igjen:

– Det blir evig mye trening frem mot andresteget!

Kun proff med kortet i lomma

Kristoffer Reitan har hatt jevn progresjon gjennom hele sesongen, og han har levert stabilt gode resultater i en rekke store amatørturneringer. Høydepunktet var imidlertid deltagelsen i U.S. Open i juni – som første nordmann noensinne. 

Dersom jeg får status på europatouren, så skal jeg vurdere å bli proff. Om det ikke blir europatouren, så holder jeg meg amatør et år til

Reitan sier til Norsk Golf at utfallet av høstens Q-school avgjør om han skal bli proff eller fortsette som amatør også neste år. 

Og det er bare et europatour-kort som gjelder.

– Dersom jeg får status på europatouren, så skal jeg vurdere å bli proff. Om det ikke blir europatouren, så holder jeg meg amatør et år til. Jeg har absolutt ingen dårlig tid, og jeg ser mer nytte av å spille på ekstremt bra golfbaner mot de beste amatørene i verden, forklarer han.

Det er kun de 25 beste spillerne etter seks runder av finalesteget i november som sikrer europatour-kortet for 2018.

Seks allerede klare for andresteget

Neste uke skal Sander Stavnar (Vestfold GK) og Kevin André Wright (Vestfold GK) spille førstesteget av Q-school i Italia.

Fra 9. til 12. oktober skal Anders Kristiansen (Borregaard GK) spille kvalifisering i Frankrike. De samme datoene spiller Anders Ellingsberg (Drøbak GK), Lasse Gerhardsen (Drøbak GK), Torbjørn Johansen (Miklagard GK), Martin Ulseth (Byneset GK) og Kristoffer Ventura (Oslo GK) kvalifisering i Portugal. Sistnevnte skal for øvrig også prøve lykken i den amerikanske Web.com Tour-kvalifiseringen denne høsten.

I tillegg til spillerne som er påmeldt til førstesteget av Q-School, er flere norske spillere automatisk kvalifisert til det andre kvalifiseringstrinnet: Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK), Eirik Tage Johansen (Stavanger GK), Aksel K. Olsen (Stavanger GK), Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) og Espen Kofstad (Oslo GK). Det er foreløpig usikkert om Kofstad kommer til å spille, ettersom han har slitt med skader denne sesongen.

Resultater