– Jeg spyttet definitivt ikke. Jeg bevegde hodet for å sjekke om jeg hadde laget noen spikemarks, for jeg visste at jeg var nære ved å stå i linja hans. Sorry for å skuffe dere folkens, twitret Ventura etter påstandene om at han skal ha spyttet i linja til fotballspiller Tony Romo.

Etter å ha satt birdier på det 13. og det 14. hullet, sikret Kristoffer Ventura seg en bitte liten buffer i kampen om å greie cut-en i Safeway Open på PGA-touren. En bogey på det 15. hullet skulle gjøre avslutningen særdeles tight, uten rom for feilmargin: Ventura var rett og slett nødt til å holde hodet kaldt på de resterende tre hullene, der to av dem var par 5-hull.

Kristoffer Ventura avviser at han spyttet i puttelinja til Tony Romo. (Foto: Getty Images)

Romo

I flighten bak spilte blant andre tidligere fotballspiller (NFL), og golfamatør, Tony Romo, som hadde fått invitasjon til turneringen. Etter første dag så Romo ut til å kunne greie cuten for aller første gang, men alt for mange bogeyer på dag to, ødela drømmen.

På det 16. hullet holdt Romo på å «ødelegge» for Ventura også.

Ventura hadde lagt seg åtti centimeter fra koppen, og var i ferd med å gjøre seg klar til å senke den viktige parputten, da Romo fikk kanontreff med treerwooden fra 250 meter. 

Ballen rullet helt inn til pinnen, og la seg nesten på samme linje som Venturas. Mens Romos ball lå på greenen, senket Ventura sin parputt.

Golfamatør og tidligere fotballspiller, Tony Romo, var nær ved å greie sin første cut på PGA-touren. (Foto: Getty Images)

Spytte-anklager

Etter å ha plukket ballen opp av hullet, kunne det se ut som Ventura spyttet i puttelinja til Romo; det mente i hvert fall Geoff Shackelford, en av USAs mest profilerte golfjournalister:

Klippet ble også delt på Twitter-kontoen til No Laying Up, som har over 180 000 følgere:

 

Hendelsen førte til mange reaksjoner. Så mange at også Ventura selv var raskt ute på Twitter og avkreftet spytte-anklagene.

 

For ordens skyld: Ventura holdt hodet kaldt og greide cuten med minst mulig margin (-2). Dét gjorde ikke Romo (+4).

Bryson DeChambeau leder turneringen (-12).

Leaderboard