De fire norske collagespillerne som deltar er Kristoffer Ventura (Oklahoma State University), Aksel K. Olsen (University of South Florida), Andreas Gjesteby (Baylor) og Jarle Volden (Purdue).

Ventura fem slag bak

Ingen av de fire kjemper helt i teten etter første runde. Ventura har kommet best i gang med en runde to slag over par. Med det ligger han fem slag bak tre spillere som leder den individuelle konkurransen på -3.

Se leaderboardet her.

Les også: Fire nordmenn spiller NCAA-finalen

Turneringen spilles fra fredag til søndag på Eugene Country Club i Oregon på USAs nord-øst-kyst. I tillegg til den individuelle konkurransen, skal det som vanlig også spilles lagkonkurranse.

NCAA-finalen starter med 54 hulls slagspill. Deretter vil de åtte beste lagene bli seedet, før det hele rundes av med match-sluttspill.

Aksel Olsen er nest beste norske på en 87. plass (+4), mens Andreas Gjesteby er slaget bak på delt 103. plass.

Jarle Volden fikk en tung innledningsrunde, og ligger helt nede på 145. plass med +8.

Ligger an til finalespill

Også i lagkonkurransen er det Kristoffer Ventura som ligger best an av de norske. Hans Oklahoma State ligger på en delt 6. plass med +5 etter den første runden, og er med det foreløpig blant de åtte lagene som kvalifiserer seg til finalespillet etter tre runder.

Olsens South Florida er på delt 19. plass med +11, Gjestebys Baylor er på 26. plass med +13, mens Volden Purdue ligger helt sist på en 30. plass med +19.  

Texas Christian University (TCU) og Arkansas leder lagkonkurransen etter første dag på +2. 

Se leaderboardet fra lagkonkurransen her.