Turneringen «A Military Tribute at The Greenbrier» i Vest-Virginia markerer starten på en historisk sesong på PGA-touren. Ikke bare blir det den første på ti år med en nordmann med «kortet» i lomma; det er attpåtil den første sesongen hvor to nordmenn har kortet på én og samme gang.

Mens Viktor Hovland allerede har rukket å bevise hva han er god for i PGA Tour-sammenheng (han er blant oddsfavorittene igjen denne uken), er det litt større spørsmålstegn knyttet til hva vi kan vente av Kristoffer Ventura, som står med to missede cuter og en 36.-plass på de tre turneringene han har fått prøvd seg på PGA-touren tidligere.

I sommer har han imidlertid løftet spillet til nye høyder med to seirer og to tredjeplasser på Korn Ferry Tour, og 24-åringen var full av selvtillit da han møtte Eurosport etter en treningsrunde på Greenbrier tirsdag:

– Jeg spiller bra. Steady. Banen her er ikke så krevende som forrige uke, så det blir deilig å spille fra lettere rough og litt bedre greener. Forberedelsene har vært ganske bra så langt, sier han.

Venturas store styrke ligger i det lange spillet, og hans største fortrinn er slaglengden. Med en gjennomsnittlig utslagslengde på 286 meter i 2019, noe som hadde vært tredje lengst på PGA Tour forrige sesong, pleier det ikke å skorte på birdies på norsk-meksikanerens scorekort.

– Jeg får flere korte jernslag og wedger. De må jeg utnytte, og det er det jeg har prøvd å jobbe med. Når det er bra, er det veldig bra, men jeg må prøve å forbedre de dårlige rundene og få dem rundt par eller én under par.

– Når spillet sitter, er det bra nok til å vinne, konstaterer Ventura overfor Eurosport.

Han sier han gleder seg stort til å komme i gang med den nye sesongen, spesielt siden han har selskap av sin gode venn og tidligere Oklahoma State-lagkamerat Viktor Hovland.

– Det blir utrolig. Jeg sa til ham før Finals at det hadde vært sinnsykt gøy om begge kunne reise sammen, spille innspillsrunder og bare henge sammen. Det er ganske ensomt her ute.

Han håper også at de to kan varte opp med gode resultater for et norsk golfpublikum som frem til i år har vært sulteforet på gode resultater på herresiden.

– Forhåpentligvis blir det en del sene søndager fremover, smiler Ventura til Eurosport.

(Klikk her for å se Eurosports intervju med Ventura og hans nye caddie Andy Sanders, som har gått for major-vinneren Jimmy Walker i tolv år) 

– – –

A Military Tribute at The Greenbrier sendes på Eurosport Norge og GOLFTV fra torsdag til søndag. Ventura slår ut klokken 14.45 norsk tid i ball med amerikanerne Tyler McCumber og Robby Shelton, mens Hovland starter 19.45 med amerikanerne Maverick McNealy og Scottie Scheffler, som også er debutanter på årets tour.