De tidligere Oklahoma State University- og landslagskameratene klinte til med en runde på ti under par (62 slag) i torsdagens fourball på TPC Louisiana.

Det sendte dem rett til toppen av leaderboardet med ett slags margin til fem lag på andreplass.

– Det var en solid dag. Jeg spilte stabilt og satte noen putter. Det høres kjedelig ut, men det er ganske bra når det er kjedelig. Også klarte vi faktisk å utfylle hverandre og gjøre birdier når den andre ikke gjorde det. Det var bra timing noen ganger, oppsummerte Kristoffer Ventura runden overfor Eurosport.

Selv om han har slitt kraftig de siste månedene og falt utenfor topp-125 på PGA Tours poengliste FedEx Cup, var det Ventura som dro lasset torsdag og stod for hele syv av duoens ti birdier. Forhåpentligvis var det dette som skulle til for at Ventura kan begynne å finne tilbake til den gamle godfølelsen igjen.

– Han var imponerende i dag, men det var ikke noe sjokkerende. Etter de siste dagene vi har spilt sammen og jeg har sett på spillet til Kristoffer, så ser det veldig solid ut. Og han er en av de beste til å putte på touren. Jeg synes han begynner å svinge mye bedre, så jeg er ikke sjokkert. Jeg håper bare på at jeg kan holde følge og at vi kan fortsette å spille kjedelig og smart golf, sier Hovland til Eurosport om Venturas storspill.

 

Ventura åpnet dagens birdiekonto etter å ha bommet en kort eagleputt på hull 2 etter et fantastisk innspill fra 210 meter. På hull 7 kom dagens andre birdie signert Viktor Hovland, som gjorde en lekker birdie fra 40 meter fra bunkeren.

Da begynte det for alvor å løsne, og Ventura fulgte opp med å senke korte birdieputter på hull 8, 9 og 11. Deretter klistet Hovland innspillet fra 175 meter på hull 12 til en fot fra hullet, før Ventura bidro med sin femte birdie for dagen på hull 13 etter nok et laserpresist innspill.

Han var imidlertid ikke ferdig der: På hull 15 chippet han i fra tolv meter, etterfulgt av en senket putt fra seks meter på hull 16, før Hovland satte kronen på verket med en fin up-and-down for birdie på det avsluttende par 5-hullet.

Vi minner om at selv om Zurich Classic of New Orleans er en lagturnering, gir den spillerne som vinner, ett års forlenget arbeidstillatelse på PGA-touren. Viktor Hovland er allerede sikret dette i to sesonger fremover etter seieren i Mayakoba Golf Classic i fjor, men for Ventura ville det bety at han ikke lenger behøver seg for å kjempe mot den tøffe topp-125-grensen i FedEx Cup. Hovland ligger på sin side for øyeblikket an til å klatre helt til topps i den prestisjetunge cupen.

 

 

Leaderboard