Mye kan skje på ett år. Bare spør Viktor Hovland og Kristoffer Ventura.

I Mayakoba Golf Classic i fjor debuterte Viktor Hovland på PGA-touren som amatør, hvor han endte opp med å misse cuten med ett slag.

Kristoffer Ventura hadde på sin side nettopp kvalifisert seg til q-school-finalen. Der endte han imidlertid opp uten spillerettigheter på touren etter at han måtte operere bort blindtarmen rett før finalen startet.

Når Mayakoba Golf Classic starter i Mexico torsdag, er begge de to nordmennene godt i gang med tidenes første PGA Tour-sesong med to norske spillere med fast plass på touren.

Hovland og Ventura er trukket til å spille i samme gruppe torsdag og fredag, og slår ut sammen med mexikaneren Alvaro Ortiz klokken 18.50 norsk tid torsdag og 14.20 fredag.

Ifølge Eurosport-ekspert Marius Thorp er det noen parametere som har gått igjen de siste årene, hos spillere som har vunnet på El Camaleón Golf Club:

– Siden banen ikke kan vise til enorm lengde, er det andre faktorer som blir enda viktigere. Det er spillere med god ball-striking, det vil si de som slår ballen stabilt fra tee og inn mot green, og touch rundt greenene som oftest preger resultatlistene. Fjorårsvinneren Matt Kuchar var for eksempel rangert som nummer tre i fairwaytreff under uken og som nummer fem når det gjaldt spillet rundt green, skriver Thorp på sin blogg på Eurosports nettsider.

Hovland blir nok en gang nevnt som en av favorittene til å vinne turneringen i PGA Tours ukentlige spørrerunde blant sine eksperter. Denne gang er det Matt Cochran som tipper Hovland som vinner:

«Han har ikke misset cuten siden januar, og har åtte topp-15-plasseringer på 14 starter siden den gang. Er nå blant tourens 30 beste fra tee, innspill mot green og putting. Alt dette er nøkkelstatistikker som blir viktig på El Camaleon», skriver Cochran.

Hovland og Ventura har spilt henholdsvis tre og fem turneringer så langt i 2019/2020-sesongen. Hovland står med en 10.-plass, en 31.-plass og en 41.-plass, og har ennå til gode å misse en cut som proff.

Ventura har startet sin debutsesong på PGA-touren med tre av fem klarte cuter, med en 18.-plass som beste resultat.

Mayakoba Golf Classic sendes på Eurosport Norge og GOLF.TV. Torsdagens sending starter klokken 19.00.