Det skjedde i turneringen The Carmel Cup på selveste Pebble Beach Golf Links i California – fast stopp på PGA-touren hvert år og også en av de mest kjente U.S. Open-banene.

Les også: Stor oversikt: Dette er de norske spillerne på college 

Fjorårssesongen endte med skuffelse for Oklahoma State University da de ble slått ut i kvartfinalen i det avsluttende NCAA-mesterskapet. I år er de oransje «Cowboys» revansjesugne, og i helgen startet de like gjerne høstsemesteret med å vinne den første turneringen for sesongen – slik de også gjorde i 2015 og 2016.

Oklahoma State, som er rangert som det fjerde beste laget i hele USA, ble ledet av Hayden Wood, som tapte i omspill mot Texas Techs Hurly Long, etter at de begge endte 19 under par.

Woods lagkamerat Kristoffer Ventura (Oslo GK) startet sesongen med en sterk fjerdeplass, tolv under par. Viktor Hovland endte sist av de seks Oklahoma-spillerne, men endte likevel så høyt som 23.-plass (-3). Det sier sitt om laginnsatsen, og Oklahoma State vant til slutt med hele 14 slag over nærmeste utfordrer, Texas Tech University, hvor bæringen Mikkel Bjerch-Andresen (25) nettopp er ansatt som assisterende coach.

Norsk-amerikaneren William Buhl var også i aksjon på Pebble Beach denne uken. Han endte på 34.-plass sammenlagt (+4), mens laget hans Arkansas ble nummer seks, nest sist.

The Carmel Cup er rangert som en av årets største collegeturneringer.

Viktor Hovland og Kristoffer Ventura er i gang med henholdsvis sitt andre og fjerde år på college. Hovland har i løpet av kort tid rukket å bli rangert som den 36. beste spilleren i hele collegesystemet, mens Ventura følger bare fire plasser bak (listen har ikke blitt oppdatert etter helgens turnering i California). Dette gjør dem til de soleklart høyest rankede norske spillerne på college. William Buhl er den neste norske på listen med sin 313.-plass, mens det på damesiden er Marthe Wold som er høyest rangert, på 147.-plass. Hennes sesong med California Berkeley starter 12. september.

I 2017/2018 er det til sammen 28 norske jenter og 25 gutter som kombinerer golf med studier i USA. De fleste starter sine sesonger neste uke, deriblant også stortalentet Kristoffer Reitan, som har begynt på University of Texas. 

Resultater The Carmel Cup