Oslo-spilleren leverte sin andre strake runde på fem under par fredag, og takket være en eagle på sitt siste hull for dagen ligger han i skrivende stund på delt andreplass – men mange spillere er riktignok fortsatt ute på banen.

I løpet av de 36 første hullene har Ventura rukket å gjøre ni birdes, en eagle og kun én bogey.

– Spillet har vært stabilt. Jeg har hatt mange birdie sjanser og få bogeymuligheter. Banen er bra, men tror nok det å ha broren min som caddie hjelper mye. Ganske ensomt her ute og kan bli litt hektisk til tider. Så langt har vi slappet av og hatt det gøy på banen, sier hovedpersonen selv til Norsk Golf

(Artikkelen fortsetter under)

 

 

23-åringen avsluttet i vår sin fire år lange collegekarriere ved Oklahoma State University med å bidra til å vinne det avsluttende collegemesterskapet NCAA Championship. Ventura rakk å vinne tre turneringer som student ved Oklahoma State, og norsk-mexicaneren avsluttet amatørkarrieren i topp-40 på verdensrankingen.

Finnish Challenge er Venturas sjette Challenge Tour-turnering for seosngen. Han har klart cuten tre ganger, med syvendeplassen i Italian Challenge i midten av juli som hans beste resultat. Det gir ham en foreløpig 118.-plass på tourens pengeliste med 9 287 innspilte euro. Det er snaue 14 000 euro bak totalsummen som ga 80.-plass på pengelisten ved sesongslutt i fjor. Det er de 80 beste som fornyer Challenge Tour-rettighetene for 2019.

–Challenge-touren er en tøff tour med tanke på reisingen, premiepenger og ikke minst kvalitet på banene. Men det er et steg man bare MÅ ta, og det gir meg ekstra motivasjon til å spille bra og komme seg videre herfra så fort som mulig, forklarer Ventura.

Selv om han har spilt flere turneringer på Challenge-touren denne sommeren, er drømmen å bli den første nordmannen siden Henrik Bjørnstad til å spille fast på PGA-touren.

– Til høsten kommer jeg nok til å prøve meg både på Web.com Tour-kvalifiseringen i USA og Europatour-kvalifiseringen. Men siden det er PGA-touren jeg ønsker å ende opp på, er det Web.com Tour jeg ønsker å gå veien via, sa Ventura til Norsk Golf tidligere i sommer.

Christian Aronsen er også i aksjon i Finland denne uken. Miklagard-veteranen, som i likhet med Ventura deltar med wildcard-invitasjon, ligger på én under par, to slag bak den foreløpige cutgrensen, men har ennå til gode å starte sin runde. 

Challenge Tour-sesongen begynner å nærme seg slutten. Når elleve turneringer gjenstår har Eirik Tage Johansen og Kristian Krogh Johannessen gode muligheter til å sikre seg topp-15 på pengelisten og avansement til europatouren. De ligger på henholdsvis 13.- og 21.-plass på pengelisten. Ingen av dem spiller imidlertid denne uken. Krogh Johannessen er i aksjon på den første utgaven av European Championships på Carnoustie , hvor han representerer Norge sammen med Jarand Ekeland Arnøy, Marita Engzelius og Marianne Skarpnord.

Leaderboard