På grunn av uvær fikk Ventura bare fullført 15 hull av torsdagens åpningsrunde i North Carolina, der han ligger én over par så langt.

I et felt som scorer lavt holder det bare til en foreløpig 107.-plass, tre slag bak cutgrensen og ni slag bak ledertrioen Harold Varner III, Tom Hoge og Roger Sloan.

Ventura startet dagen med to birdies, to bogeys og fem par på de første ni, før det fortsatte å svinge frem og tilbake på back-nine med tre bogeys og en eagle. Ifølge PGA Tours statistikk var det lite som stemte i Venturas spill: han var utenfor topp-100 i feltet både fra tee, rundt green og med putteren i hånda, mens innspillene med jernkøllene var det eneste lille lyspunktet: her var han den 38. beste i feltet.

Etter en knalltøff start på sin debutsesong på PGA-touren har Ventura klart cuten i to av tre PGA Tour-turneringer i sommer, med topp-21-plasseringer i begge turneringene han klarte cuten. Når han har prøvd seg på Korn Ferry Tour (nivå 2), har han levert varene med en fjerdeplass, en åttendeplass og en 49.-plass.

Ventura ligger for tiden på 159.-plass på PGA Tours poengliste FedEx Cup. Det er vanligvis de 125 beste ved sesongslutt som forlenger arbeidstillatelsen på verdens mest lukrative golftour i ett år, men på grunn av korona-situasjonen blir det heldigvis for Ventura ingen opp-og nedrykk til og fra PGA-touren i høst. Han er med det sikret kortet i minst en sesong til.

Ettersom Ventura nå høyst sannsynlig ikke klarer topp-125 på FedEx Cup, betyr det at ukens turnering vil bli hans siste for sesongen. Fra neste uke starter nemlig sluttspillet, der Viktor Hovland vil være tilbake i aksjon igjen.

For Ventura sin del blir neste PGA Tour-turnering etter Wyndham Championship sannsynligvis Safeway Open i midten av september – den første turneringen i PGA Tours 2020/2021-sesong.

Leaderboard