Ventura slo ut i torsdagens aller siste gruppe på TPC Potomac, sammen med amerikanerne Talor Gooch og Tom Lovelady. Ventura uttalte til Norsk Golf tidligere på dagen at han har ambisjoner om en topp-10-plassering denne uken, ettersom det ville gi automatisk plass også i neste ukes PGA Tour-turnering.

Nå må den 23 år gamle norsk-mexicaneren i stedet pakke kofferten etter å ha misset cuten med to slag på fredag.

Ventura startet dagen på 102.-plass på leaderboardet, to slag bak cutgrensen etter en åpningsrunde på tre over par. Fredag løftet han spillet noen hakk, men en runde på par var dessverre ikke nok til å få med seg helgespillet. Ventura gjorde tre birdies, like mange bogeys og resten par på fredagens runde.

Ventura var bunnsolid fra tee denne uken, men  ikke like presis med jernkøllene og satte unødvendig mye press på nærspillet sitt. I tillegg tapte han mye på greenene i forhold til resten av feltet.

Amerikanerne Beau Hossler, Ryan Armour og Brian Gay leder turneringen på syv under par. Tiger Woods har også meldt seg på i tetstriden etter en andrerunde på fem under par, og deler 12.-plassen etter halvspilt turnering, fire slag bak ledertrioen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ventura var i TV-ruta flere ganger under Eurosports sending på torsdag. (Skjermdump)

– Spesiell følelse

Dette var første gang siden Henrik Bjørnstad konkurrerte på PGA-touren, at en nordmann deltar i en «vanlig» PGA Tour-turnering – ikke medregnet majorer.  Hvis man ikke regner med majorer, er Henrik Bjørnstad og Thomas Nielsen de eneste nordmennene som har spilt på PGA-touren tidligere.
Bjørnstad var fast inventar på touren i 2006 og 2010, mens Nielsen spilte én turnering med sponsorinvitasjon sent på 1990-tallet, hvor han misset cuten.

Ventura sa til Norsk Golf før turneringen startet at det var en veldig spesiell følelse å være en del av PGA Tour-sirkuset denne uken. Det har vært en opplevelse som har gitt mersmak.

– Det har tatt litt tid å vende seg til dette sirkuset. Jeg forsøker bare å late som om det er en vanlig turnering og forberede meg på samme måte som vanlig, men det er masse distraksjoner rundt. Man merker at gutta her lever livet og er ganske bortskjemt. Det gir veldig mye inspirasjon for å jobbe mot å komme meg til dette nivået selv.

Det som gjør at PGA Tour-spillerne skiller seg ut, er at de har en veldig bra evne til å komme seg under par selv når spillet ikke sitter helt.

– Hvor merker du størt forskjell på PGA Tour-spillerne og spillerne på collegenivå?

– Jeg har ikke blitt noe skremt av nivået mens jeg har trent og spilt her de siste dagene. Men de er veldig steady, og de gangene de spiller dårlig, så koster dem ikke så mye. Alle i feltet her ute kan plutselig klare å gå en runde på åtte under par, men det som gjør at PGA Tour-spillerne skiller seg ut, er at de har en veldig bra evne til å komme seg under par selv når spillet ikke sitter helt, forklarer Ventura.

For en snau måned siden var Ventura med på å vinne NCAA-mesterskapet med Oklahoma State. Det er det mange i det amerikanske golfmiljøet som har lagt merke til.

– Det er mange spillere her som jeg ikke kjenner fra før, som så meg på TV under NCAA Championship, og nå har kommet bort for å gratulere meg. Det er ganske utrolig hvor mange som har fulgt med og ønsket meg lykke til denne uken.

Fowler-invitasjon

Ventura fikk invitasjon til å delta av Tiger Woods sin stiftelse «The Tiger Woods Foundation», som er arrangør av ukens turnering. Det var imidlertid Rickie Fowler som hjalp Ventura med invitasjonen.

– Han er med på å hoste turneringen sammen med Tiger, og de har samme sponsor gjennom Quicken Loans National. Og Rickie og jeg har samme management, så han har trukket i trådene for å få meg med. Det er ganske kult, smilte Ventura før turneringen slo i gang.

Fowler er tidligere student ved Oklahoma State University, hvor Kristoffer Ventura også nylig fullførte fire års studier. Da Norsk Golf møtte Rickie Fowler under The Players på TPC Sawgrass i mai, lovpriset superstjernen Oklahoma States to nordmenn Ventura og Viktor Hovland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Åpen for å konkurrere i Europa – men vil helst være i USA

Ventura sier han både har en plan a, b og c for sesongen videre, avhengig av hvilke tour han klarer å spille seg til en kategori på i løpet av året.

– Til høsten kommer jeg nok til å prøve meg både på Web.com Tour-kvalifiseringen her i USA og europatour-kvalifiseringen. Men siden det er PGA-touren jeg ønsker å ende opp på, er det Web.com Tour jeg ønsker å gå veien via. Men jeg er veldig åpen for å spille i Europa også, som golfspiller må man konkurrere de stedene man får muligheten, forklarer 23-åringen, som tar sikte på å spille de kommende Challenge Tour-turneringene i Tsjekkia og Italia.