Neste uke er starten på tre sluttspillsturneringene Korn Ferry Tour Finals, hvor de 25 beste spillerne sammenlagt av totalt 150 spillere får PGA Tour-kortet for 2020.

Mens Viktor Hovland deltar her i et forsøk på å skaffe seg PGA Tour-kortet, kommer Kristoffer Ventura til å spille for å forbedre PGA Tour-kategorien han allerede har sikret seg.

Søndag endte han på tredjeplass i Portland Open, tre slag bak vinneren Bo Hoag, etter å ha startet dagen i lederball ett slag bak teten.

Ventura avsluttet turneringen med et scorekort bestående av fem birdies, tre bogeys og resten par, og med runder på 68, 63, 65 og 69 slag endte han til slutt 19 under par sammenlagt.

Da Ventura gjorde birdie på hull 12 søndag, var han i delt ledelse med Hoag, men amerikaneren dro i fra på tampen av runden med tre sene birdies.

 

 

Hadde Ventura vunnet søndag, vil han være såkalt «fully excempt» på PGA-touren neste år. Det innebærer at han ville fått spilt alle de store turneringene i 2020 – med unntak av majorene og WGC-turneringene.

Tredjeplassen løfter ham fra syvende- til fjerdeplass på Korn Ferry Tours poengliste, og 24-åringen ligger uansett an til å få en bra kategori på PGA-touren.

Det deles ut totalt 50 PGA Tour-kort denne høsten: 25 til de beste spillerne på poenglisten, og 25 til de beste på slutten av de tre sluttspillsturneringene i Korn Ferry Tour Finals.

(Se oversikt over Korn Ferry Tour Finals-turneringene nederst i artikkelen)

(Foto: Getty Images)

Les også: Ny episode av Mulligan: Kristoffer Ventura – Norges nye PGA Tour-håp

Ventura har tatt store steg i løpet av sommeren. I et podcast-intervju med Norsk Golf nylig ga han stjernetreneren Claude Harmon III mye av æren for hvordan han har løftet spillet til nye høyder den siste tiden. Harmon trener spillere som Dustin Johnson, Brooks Koepka og Rickie Fowler.

Les også: Ventura ansatte PGA-tourens heiteste trener

Ventura startet 2019 nærmest på bar bakke og uten en ordentlig tour-kategori etter at fjoråret ble avsluttet på verst tenkelig vis.

For et år siden kloret han seg gjennom pre-kvalifiseringen, førstesteget, andresteget og hele veien til finalesteget av Web.com Tour-kvaliken (nå Korn Ferry Tour), i håp om å spille seg til en fast plass på nivå to i USA.

Finalen ble imidlertid ødelagt av en hasteoperasjon av en betent blindtarm uken før turneringen startet.

Ventura bet likevel tennene sammen og klarte utrolig nok å gjennomføre turneringen, men utfallet ble ikke uventet en plassering nær bunnen av resultatlisten.

Dermed hadde han en nærmest verdiløs kategori på årets Korn Ferry Tour, og startet derfor året med å konkurrere i diverse minitour-turneringer i USA, hvor han spilte på seg selvtillit ved å vinne et par turneringer. 

Ved hjelp av noen sponsorinvitasjoner og mandagskvalifiseringer på Korn Ferry Tour har han siden klart å gjøre det meste ut av de få mulighetene han har fått.

Vendepunktet i årets sesong kom da han endte på tredjeplass i BMW Charity Pro-Am i juni. Den sørget for at han ville få et fullt turneringsprogram på Korn Ferry Tour resten av sesongen.

Bare et par uker senere fulgte han opp med sin første seier i Utah Championship, og 21. juli gjorde han drømmesommeren komplett med å sikre PGA Tour-kortet.

Ikke dårlig for en som bare hadde håpet på å klare å spille seg til en fast Korn Ferry Tour-plass i løpet av året!

 

Dette er Korn Ferry Tour Finals-turneringene

Turnering 1: Nationwide Children’s Hospital Championship

Når: 15. til 18. august

Hvor: Ohio State University Golf Club i Columbus i Ohio.

– – –

Turnering 2: Albertsons Boise Open

Når: 22. til 25. august

Hvor: Hillcrest Country Club i Boise i Idaho.

– – –

Turnering 3: Korn Ferry Tour Championship

Når: 30. august til 2. september

Hvor: Victoria National Golf Club i Newburgh i Indiana