Ventura tok sin andre collegeseier

Kristoffer Ventura tok sin andre collegeseier på seks uker i NCAAs toppdivisjon onsdag. Han blir en av tre nordmenn i den prestisjetunge NCAA-finalen i slutten av måneden.

Ventura (Oklahoma State University) spilte solid hele veien i NCAA Stillwater Regional på Oklahoma States hjemmebane, Karsten Kreek.

Med runder på 71, 72 og 73 slag endte han på par sammenlagt, ett slag foran Missouri-Kansas Citys Antoine Rozner.

Også i lagkonkurransen ble det seier for Ventura og Ko. Med 871 slag totalt endte de hele 19 slag foran nærmeste utfordrer. Dette var lagets fjerde seier for sesongen, mens det var andre år på rad at de også hadde vinneren i den individuelle konkurransen. I fjor var det Venturas lagkamerat, stjerneskuddet Jordan Niebrugge, som gikk helt til topps.

– Kristoffer har lært mye. Han har masser av talent. Han slet litt på starten av året og var ute av laget en liten stund, men han har spilt bra og forbedret seg enormt, sier lagets coach, Alan Bratton.

Han sier Ventura ikke hadde noen anelse om at han ledet turneringen før han var på hull 14.

– Det freaket ham litt ut. Han fulgte opp med å slå sitt livs dårligste slag etter det. Vi rakk å prate litt om det på hull 15, at han måtte være klar for det og bare fokusere på å slå de slagene som situasjonen krever. Det var en bra lærdom for ham, konkluderer Bratton.

Seieren sikrer Ventura & co en plass i den nasjonale NCAA Championship-finalen i Oregon 27. mai – en av internasjonal amatørgolfs aller mest prestisjetunge turneringer.

Kristoffer Venturas første collegeseier kom i starten av april. Da fulgte han i Rickie Fowler og Peter Uihleins fotspor, som de eneste Oklahoma State-spillerne som har vunnet turneringen tidligere. Etterpå ble Ventura gratulert av Fowler på sin Instagram-profil.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kristoffer Ventura blir ikke den eneste nordmannen i NCAA-finalen i Oregon. Aksel K. Olsen og hans University of South Florida sikret et plass i startfeltet takket være fjerdeplassen i sin Regionals-turnering på onsdag. Olsen har i likhet med Ventura vunnet to ganger i den øverste collegedivisjonen denne våren.

Andreas Gjesteby og hans Baylor blir også å se i Oregon i slutten av måneden. De avanserte gjennom 6. plassen i NCAA Kohler Regional.

Jarle Voldens og Purdue University kan også stemple finalebilletten takket være 5. plassen i NCAA Stillwater Regional.

På jentesiden spilles NCAA-finalen i Oregon en uke tidligere. Der er ingen norske med i feltet.